• Načítám...
>

Vznikne komise pro řešení ekonomických problémů

  • 17. listopadu 2020,
  • 9:52,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město bude mít komisi pro řešení ekonomických problémů. Ta vznikne při radě hlavního města a měla by například navrhovat řešení současné situace, kdy je Praha a část podnikatelů postižena vládními nařízeními a výpadkem příjmů.

Reklama

Praha zřídí komisi při radě hlavního města, která se bude zabývat ekonomikou v metropoli. Jednomyslně se na tom dohodli pražští zastupitelé. Komise má například navrhovat řešení současné situace, kdy je velká část podnikatelů postižena vládními opatřeními a výpadkem příjmů z turismu.

"Věnovat se bude přesně středně dlouhým až dlouhodobým problémům pražské ekonomiky a jejího restartu. Primárně teď nejde o to řešit, jak pomoci podnikatelům v příštích měsících, to řešíme také, ale teď jde spíše o to, pokusit se najít vize pro pražskou ekonomiku do příštích let," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

"Aspoň tím ta Praha dává najevo tu budoucnost, až se to začne rozvolňovat. Je potřeba na to myslet strategicky a krátko, středně a dlouhodobě," řekl Patrik Nacher, předseda zastupitelského klubu. 

"Jedna věc je zřízení komise a druhá věc a druhá věc je, jaké bude mít výsledky, protože je pravda, že je řada měst směrem na západ, které se o své podnikatelé starají a vzhledem k tomu, že Praha je postavená na sektoru služeb a tento sektor je v této době nejvíce ohrožen, tak je potřeba, abychom se těch výsledků a spolupráce dočkali co nejrychleji a abychom dokázali tomu podnikatelskému prostředí v rámci hlavního města Prahy dostatečně pomoci, protože pokud se toto nepodaří, tak samozřejmě ty rozpočtové propady i ten život v Praze bude ohrožen," řekl Tomáš Portlík, místopředseda zastupitelského klubu. 

"Přeci jen by Praha mohla mít skupinu uznávaných ekonomů, kteří by se na to podívali odborně, nikoliv politicky a doporučili nám, co ještě můžeme jako podnikatelé udělat. My jsme to tedy podpořili, ale za podmínky, že tam nebudou sedět politici, ale odborníci," řekl Jiří Pospíšil, předseda zastupitelského klubu. 

Rada by komisi měla zřídit do konce příštího roku. Podle náměstka Pavla Vyhnánka by v komisi měli být zastoupeni odborníci, zastupitelé, zástupci podnikatelů a ideálně také nominanti státu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu