• Načítám...
>

Divadelní představení můžete nově sledovat online

  • 18. listopadu 2020,
  • 8:19,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Z tepla domova se nyní můžete koukat nejen na filmy, ale i na divadelní představení a to díky platformě Dramox. Ta nabízí řadu současných, ale i starších představení a to pražských i mimopražských divadel. Zároveň sledováním pomůžete samotným divadlům.

Reklama

V současnosti jsou všechna pražská divadla minimálně do konce roku zavřená. I proto je tu Dramox. Streamovací služba, která vám umožní sledovat divadelní představení online.

"Zaplatíte 299 korun a za to se můžete dívat měsíc neomezeně na všechny záznamy divadelních představení. Aktuálně tam máme záznamy ze skoro 30 divadel z celé České republiky. Z Prahy tam máme třeba Dejvické divadlo, Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Bez zábradlí, Činoherní klub a další," řekl Martin Zavadil, zakladatel projektu Dramox. 

Dramox vzniknul proto, aby lidé mohli trávit více času s divadlem. Můžete na něm vidět několik desítek současných i starších inscenací. Zároveň ale zakoupením předplatného i divadlům pomůžete.

"55 % z toho, co ten zákazník zaplatí, tak dáváme zpět tvůrcům a divadlům. Větší polovinu dáváme hned zpět těm divadlům, aby mohlo vznikat další divadelní umění i dlouhodobě a zároveň, abychom jim pomohli v této nedobré době," řekl Martin Zavadil. 

Dramox funguje už několik týdnů a divácký zájem je velký. A inscenace jakého divadla jsou ty nejsledovanější?

"Nejoblíbenější je Dejvické divadlo, hned poté je Činoherní klub a jako třetí je Jihočeské divadlo," řekl Martin Zavadil. 

Streamovací služba má plány i do budoucnosti.

"Chystáme i spolupráci s Klubem mladého diváka, který působí v Praze a ve Středočeském kraji. Zároveň chystáme i projekt pro školy, aby učitelé mohli záznamy nebo Dramox používat při výuce," řekl Martin Zavadil. 

Tvůrci Dramoxu věří, že projekt najde uplatnění i po skončení epidemie koronaviru a také, že počet představení, které zde budete moci shlédnout, se bude dále navyšovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu