• Načítám...
>

Noc divadel bude online

  • 18. listopadu 2020,
  • 8:48,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Osmý ročník Noci divadel se nezadržitelně blíží. Celá oslava divadel a divadelníků bude ale letos úplně jiná než v předchozích letech, odehraje se totiž v online prostoru. I přes to se můžete těšit na oblíbené prohlídky zákulisí, workshopy nebo řadu rozhovorů.

Reklama

Jako každý rok, i letos se třetí listopadovou sobotu uskuteční Noc divadel. I když letošní ročník bude úplně jiný, než ty předchozí.

"Asi vás nepřekvapím tím, že bude online. Jinak to v současné chvíli nejde. Dohodli jsme se tak po dlouhém uvažování se zapojenými divadly," řekla Martina Pecková Černá, koordinátorka Noci divadel. 

Do Noci divadel je v současnosti přihlášeno 60 divadelních souborů ze 17 měst a obcí celé republiky.

"Já bych chtěla především pozvat na program, který se bude vysílat odtud z Institutu umění Divadelního ústavu. Od 13:00 do 21:00 budou mít diváci možnost sledovat takové komponované pásmo, do kterého se zapojí 28 divadel a virtuálně se přeneseme do různých prostor, nejen v pražských, ale i mimopražských divadlech. Nabídneme takovou všehochuť toho, co diváci obvykle během Noci divadel mají rádi. Budou tam interaktivní prohlídky zákulisí, dílna pro děti, pohádka, podcast, rozhovory s herci a umělci," řekla Martina Pecková Černá.

Noc divadel si tak můžete jednoduše užít na stránkách nocdivadel.cz

"Diváci tam naleznou kompletní program, nejen program toho našeho live streamu z Institutu umění Divadelního ústavu, ale i ostatních divadel," řekla Martina Pecková Černá. 

I po skončení Noci divadel na stránkách naleznete řadu sestřihů a ukázek. Kromě České republiky se Noc divadel bude slavit v dalších pěti evropských zemích a stejně jako u nás bude většina programu online.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu