• Načítám...
>

Depo pro nákladní kola bylo otevřeno

  • 19. listopadu 2020,
  • 10:25,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na pražské Florenci se otevřelo první městské cyklodepo. Slouží pro rozvoz zásilek po centru města prostřednictvím nákladních elektrokol. Projektu se účastní celkem 7 kurýrních a doručovacích společností. Depo bude 6-8 měsíců fungovat v pilotním provozu, který bude průběžně a pravidelně vyhodnocován.

Reklama


Na pražské Florenci bylo otevřeno první městské cyklodepo. Sloužit bude pro rozvoz zásilek po centru města prostřednictvím nákladních elektrokol. Praha chce tímto krokem ulevit veřejnému prostoru, snížit dopravní zátěž a přispět tak ke zkvalitnění života obyvatel města.

"Vybudováním cyklodepa v centru se snažíme přivést logistické společnosti a jejich sklady blíže do centra města tak, aby nemusely trasy, které absolvují po městě, dělat z daleka. Tím, že tady mají základnu a mohou malé balíčky vozit do centra na elektrokolech, se vyhneme i tomu, že nám budou překážet auta v ulicích," uvedl Filip Hájek, člen představenstva TSK hl. města Praha.

"Řidiči našich dodávek, kteří zavážejí tuto oblast, přivezou v ranních hodinách zásilky pro cyklokurýry. Uloží je zde do kontejneru a kurýři je budou během dne, postupně rozvážet ke koncovým zákazníkům," konstatoval David Voznička, provozní ředitel PPL CZ.

Depo bude 6-8 měsíců fungovat v pilotním provozu, který bude průběžně a pravidelně vyhodnocován. Vedení Prahy zároveň nevylučuje možnost v budoucnu vybudovat cyklodepa i na dalších místech.

"Do budoucna by bylo dobré mít podobné centrum ještě na druhé straně řeky, tak aby byl zajištěn levobok a pravobok řeky. Určitě budeme jednat s investory větších administrativních celků, jestli by třeba takové zařízení nemohlo být i součástí přízemí nebo podzemí některých objektů," konstatoval Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. města Praha.

Projektu se účastní celkem 7 kurýrních a doručovacích společností, které budou společně provozovat flotilu více než 30 nákladních elektrokol různých typů a technologií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu