• Načítám...
>

Národní Muzeum nabízí virtuální prohlídky

  • 26. listopadu 2020,
  • 12:10,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Muzea a galerie jsou v tuto chvíli uzavřené. Možnost, jak je navštívit, tu ale je, díky online prohlídkám. Virtuálně si tak můžete prohlédnou třeba hned několik výstav, které v současnosti probíhají v Národním muzeu.

Reklama

Národní muzeum je uzavřené, ale nechtěli tu přerušit kontakt s návštěvníky a tak si můžete prohlédnout výstavy Národního muzea online.

"Většina našich výstav, které jsme připravili, včetně těch, které jsme postupně otevřeli, mají svojí virtuální online podobu na našich webových stránkách. Pořádáme online vernisáže jednotlivých výstav, fungujeme na youtube channelu a na sociálních sítích," řekl Michal Lukeš, generální ředitel Národního muzea. 

Na stránkách muzea si aktuálně můžete virtuálně projít 17 výstav, a to i s průvodcem.

"Má audio průvodce, který tu výstavu provede a zároveň ukáže nejzajímavější sbírkové předměty jednotlivých výstav a vysvětlí jednotlivé události, které ta výstava prezentuje," řekl Michal Lukeš.

Jedna z výstav, kterou můžete vidět díky online prohlídce, je i ta s názvem Lvem mě nazývají.

"Což je v podstatě nejstarší český symbol už od doby Přemysla Otakara II. Ta výstava vás provede právě tou historií používání českého lva na jednotlivých erbech a symbolech. Ta výstava, jak tady vidíte, je od těch nejstarších dob po tu dobu nejmodernější, například Řád Bílého lva, kterého vidíme v originále," řekl Michal Lukeš.

I po otevření muzea pro veřejnost budou tyto virtuální prohlídky k dispozici.

"My ty online výstavy budeme vytvářet i k výstavám, když budou naše objekty otevřeny. Nebereme tu online výstavu jako náhradu za tu fyzickou výstavu a nebo dokonce jako konkurenci. Ty online výstavy jsou spíše jako upoutávka nebo reklama na to, co je v tom muzeu fyzicky," řekl Michal Lukeš.

Pokud se současný čtvrtý stupeň protiepidemiologických opatření změní na třetí, bude se moci muzeum opět otevřít návštěvníkům. I když pouze v omezeném provozu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu