• Načítám...
>

DP rekonstruoval trať kolem ulice Na Pankráci

  • 28. listopadu 2020,
  • 14:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Dopravní podnik rekonstruoval trať v ulicích Na Veselí a Soudní. Kromě toho postavil 250 metrů dlouhý úsek, díky kterému bude stávají trať prodloužena až na Pankrác. Tento úsek bude ale v provozu až v příštím roce.

Reklama

Po více než dvouměsíční rekonstrukci byl otevřen tramvajový úsek mezi Pražského povstáním a Vozovnou Pankrác. Jako první tímto úsekem projela historická tramvaj Dopravního podniku, kterou řídil sám technický ředitel Jan Šurovský.

"Jednalo se o úplnou rekonstrukci tramvajové trati od této křižovatky Na Veselí na Pankráci, včetně té křižovatky, až k Vozovně Pankrác, kde se ta samotná smyčka už nerekonstruovala, tam proběhly pouze opravy a výměny části kolejových konstrukcí. V tom úseku mezi tím se jednalo o úplnou rekonstrukci, to znamená, že všechny původní prvky šly ven a byly nově instalovány. Podařilo se také vybudovat novou bezbariérovou zastávku Na Veselí, kde se doposud nastupovalo z vozovky," řekl Jan Šurovský, technický ředitel DP hl. m. Prahy. 

Kromě toho tu Dopravní podnik postavil i úplně nový 250 metrů dlouhý úsek tramvajové trati, který stávající trať v ulici Na Pankráci prodloužil až ke stanici metra Pankrác.

"Zde po 46 letech zase vznikla dráha ve smyslu zákona o dráhách. Trať se nebude používat z toho důvodu, že my to dílo vlastně nemáme celé hotové, jelikož teď bude zimní přestávka a na jaře na konci března se bude rekonstruovat ten spodní úsek od Pražského povstání až k Nuselské radnici," řekl Jan Šurovský.

Až tedy skončí tyto práce, na začátku června budou jezdit tramvaje až na Pankrác. Do budoucna by měla být trať ještě prodloužena.

"Je potřeba tu tramvajovou trať, dnes tady založenou, prodloužit k hlavní poště Prahy 4 až za křižovatku Na Strži na Pankráci Budějovická. Tam by měla být nějaká finální konečná zastávka," řekl Jan Šurovský. 

Dopravní podnik začne tuto trať co nevidět projektovat a tak bychom se po ní mohli brzy svést.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu