• Načítám...
>

Klusáci běželi letos naposledy

  • 29. listopadu 2020,
  • 15:45,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Poslední dostihové odpoledne ukončilo klusáckou sezonu, která byla značně ovlivněna koronavirem. Jedním z hrdinů posledních dostihů byl kůň Pamino. Ten si díky prvenství připsal i vítězství v takzvané Trojkoruně, sérii závodů určené pro čtyřleté klusáky.

Reklama

V sobotu proběhl na dostihovém závodišti už třináctý dostihový den České klusácké asociace. Klusáci tu závodili skoro po dvou měsících, pauza byla způsobena pandemií koronaviru a i samotné závody byly koronavirem ovlivněny. Všichni závodníci byli před závody testováni a dostihy se musely obejít bez přítomnosti diváků. 

Celkem se uskutečnilo devět dostihů. Mezi ty nejzajímavější patřila Velká cena dvouletých. Ta měla od startu ve vedení koně Jerryho s jezdcem Ivanem Coufalem. Ten během celého závodu před sebe nikoho nepustil a bez problémů tak vyhrál.

Dalším z vrcholů pak byla Velká cena Tipsportu, do které nastoupili ale jen tři koně. Jasným favoritem byl Pamino s jezdcem Zdeňkem Škobisem. I jeho předstartovní kurz 1,07 : 1 ho jednoznačně favorizoval. Závod byl nakonec dramatický, ale jak Zdeněk Škobis, tak i Pamino ho brilantně takticky zvládli a zvítězili.

"Užil jsem si to, protože to bylo přesně podle našich představ. Můj kolega Zdeněk Vávra dělal vodiče a konec už jsme měli výrazně lepší. Navíc to byl můj poslední klasický dostih, který jsem ještě nevyhrál," řekl Zdeněk Škobis. 

Pamino díky vítězství získal i Trojkorunu, cenu určenou pro nejlepšího čtyřletého klusáka.

"On je to mimořádný kůň a já mu jen trošku pomáhám. Celá sezóna byla senzační a doufám, že i ta následující bude takto hezká," řekl Zdeněk Škobis.

V dalším ze závodů na 2180 metrů pro tříleté a starší koně pak v těsném finiši vyhrál kůň Ready To Race. Tímto dostihovým odpolednem byly zakončeny letošní klusácké závody. Koně a jezdci se ale už teď těší na jaro, kdy by měla odstartovat další sezóna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu