• Načítám...
>

V divadle ABC se zkouší Petr Pan

  • 30. listopadu 2020,
  • 8:53,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Představení pro celou rodinu, které je plné písniček. Takový bude Petr Pan, kterého právě zkouší v Městských divadlech pražských. I když jde samotné zkoušení do finiše, kdy bude premiéra, to zatím nevědí.

Reklama

V divadle ABC právě finišují s představením Petr Pan. To bude určené pro celou rodinu. Petra Pana si v představení zahraje Kryštof Krhovják.

"Je to pohádka. Pan režisér Drábek se rozhodl pro mladé obecenstvo a my uvidíme, jestli to ty děti pojmou. Já doufám, že ano. Celé je to přepsané režisérem Davidem Drábkem, takže je to takové vykloubené a myslím si, že je to hodně pro rodiče. Ale bude to určitě zábava. Zkoušíme od začátku sezóny a je to náročné," řekl Kryštof Krhovják. 

Další z hlavních postav je Wendy, tu hraje Kateřina Marie Fialová.

"Je to taková křehule, ale zároveň je to taková ta holčička, co si hraje na maminku, takže místy nesympatická. Já se snažím, aby to nebylo až moc. Protože je to pro děti a zároveň i pro rodiče, tak aby to nebylo úplně jak maňáskové divadlo. Bylo to, je to a doufám, že to zůstane srandou a je to i příjemné s kolegy. David Drábek je příjemný režisér, takže máme trošku svobodu v tom tvůrčím týmu. Petr Pan je fantasy, tak se to tak snažíme pojmout," řekla Kateřina Marie Fialová.

V představení se můžete těšit i na řadu písní, které pro pohádku napsal Xindl X.

I kvůli koronavirovým opatřením ale zkoušení nebylo pro herce vůbec lehké.

"Často zkoušíme s rouškami nebo se štíty, což není úplně jednoduchá záležitost pro zpívání a porty. Snažíme se to vyřešit, jak to jde. Primárně nás spíše štve, že po zkouškách nemůžeme zůstávat v divadle a hrát večer. Je to takové zkoušení do prázdna a do zásoby," řekl Kryštof Krhovják. 

Kdy přesně se Petr Pan dočká premiéry, se ještě neví.

"Nebude to vyvrcholení toho celého díla. Odehrajeme si to sami pro sebe a díky bohu za to, že můžeme aspoň zkoušet. Je to smutné, ale doufejme, že to bude lepší a lepší," řekla Marie Fialová. 

Pokud se epidemická opatření zmírní, mohli by první návštěvníci přijít na Petra Pana v průběhu ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu