• Načítám...
>

V Praze 9 se rozzářily vánoční jedličky

  • 1. prosince 2020,
  • 14:53,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu patří k tradičním událostem, které si většina Pražanů nenechá ujít. Vzhledem k vládním nařízením spojeným s koronavirovou pandemií musely být tyto akce zrušeny. Některé městské části se rozhodly tuto tradici zachovat alespoň symbolicky.

Reklama

Společné rozsvícení vánočních stromečků či mikulášská nadílka. Tradiční akce, bez kterých si už většina obyvatel Prahy 9 nedokáže představit společně strávený předvánoční čas. Bohužel letos jsou bez účasti veřejnosti a doprovodného programu. Radnice Prahy 9 se proto rozhodla tyto události alespoň symbolicky připomenout na několika místech městské části. 

"Udělali jsme několik vánočních stromů, které jsme vyzdobili, tři jsme osvítili a věnovali jsme se i větší výzdobě světelných prvků v ulici, když už se nemůžeme setkávat jako v těch minulých letech, tak abychom si aspoň částečně připomněli, že na toho Ježíška máme myslet," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9. 

Změnu nejvíce pociťují děti, které se na toto období těší celý rok. Tentokrát se musí spokojit s komornější atmosférou. Podobně to vidí i paní Kristýna se svou rodinou. 

"Je nám líto, že to letos nebude. Chodíme sem každý rok a minule ta akce byla hrozně fajn a moc jsme si to užili. Byli bychom rádi, kdyby se ta akce opakovala. Bylo to moc příjemné. Letos je to takové trošku smutné," řekla Kristýna, obyvatelka Prahy 9. 

Pro většinu lidí byl tento rok velmi náročný. Neméně tak pro radnice městských částí, které musely reagovat na neustále změny vycházejících z vládních nařízení.

"Tento rok nás všichni zaskočili tím, že nám ukázali, že existují nebezpečí, na která nejsme nikdo připravený, nutili nás improvizovat, vymýšlet pravidelně změny, ať už k rozpočtu či organizaci a kladou na nás zvýšené nároky. Tento rok byl určitě výzvou a doufám, že si z té výzvy vezmeme to dobré i do příštího roku a zkusíme ty zkušenosti, které jsme nabyli v tomto letošním roce, využít tak, abychom se v těch příštích letech měli lépe," řekl Tomáš Portlík. 

Předvánoční čas je spojen i s přáními a vyhlídkami do příštího roku. 

"Za Prahu 9 bych si přál, abychom zrekonstruovali Hrdlořezskou náves, aby se nám podařilo zahájit stavbu nové školy, aby se nám podařilo pokračovat v prodloužení parku Přátelství až ke stanici metra Střížkov a v neposlední řadě, abychom dokončili Hostinec U Brabců, protože je to jedna z těch tradic, kterou si Praha 9 zaslouží, aby byla obnovena. To by bylo moje přání a kdybychom se příští rok sešli a všechny ty věci by běžely, tak bych řekl, že jsme měli bohatého Ježíška," řekl Tomáš Portlík. 

Vyzdobené vánoční jedličky naleznou obyvatelé Prahy 9 v parku Přátelství, v Sokolovské ulici vedle radnice a v Hrdlořezské ulici u zvoničky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu