• Načítám...
>

Stavba vozovny Hloubětín byla zahájena

  • 1. prosince 2020,
  • 15:23,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Stavba vozovny Hloubětín byla zahájena.

Reklama

Dopravní podnik hl. m. Prahy zahájil první etapu výstavby vozovny Hloubětín. V rámci ní vznikne nové energocentrum a měnírna.

"V této první fázi vybudujeme novou měnírnu, dále nové energocentrum, které bude poté zásobovat samotnou vozovnu teplem a energií. V tuto chvíli jsme začali s terénními úpravami parcel a také s vrtáním pilot, na kterých tedy bude poté energocentrum stát," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy. 

Nové energocentrum počítá se zpracováním energie z fotovoltaických článků, které plánuje DPP osadit na část připravované tramvajové haly. Předpokládané celkové náklady na první etapu se pohybují kolem 120 miliónů korun. 

"Zároveň ta vozovna bude maximálně ekologická, to znamená, že bude mít ty solární panely, ze kterých bude poté čerpat energii pro tu samotnou vozovnu," řekla Aneta Řehková. 

Následně na to bude zahájena stavba samotné deponovací haly, která by měla mít kapacitu 70 vozů typu T15.  V současné době připravuje DPP veřejnou zakázku na zhotovitele. 

"Předpokládáme, že samotná realizace té první etapy potrvá zhruba 10 měsíců. Na konci letních prázdnin by mohlo být hotovo. V současnosti připravujeme i veřejnou zakázku na další etapy, i na výstavbu té samotné deponovací haly," řekla Aneta Řehková. 

Dokončení celé nové vozovny Hloubětín je naplánováno na konec roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu