• Načítám...
>

Tramvaj T3 Coupé byla oceněna

  • 5. prosince 2020,
  • 16:40,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Tramvaj T3 Coupé získala další mezinárodní ocenění. Porota prestižní mezinárodní soutěže German Design Award udělila v aktuálním ročníku 2021 v kategorii Letectví, námořnictvo a železnice, nejvyšší ocenění Gold, tedy 1. místo, tramvaji T3 Coupé navržené designérkou Annou Marešovou a jejím týmem pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Slavnostní předání ceny se uskuteční v únoru 2021. Místo vzhledem k pandemii covid-19 organizátoři teprve upřesní.

Reklama

Tramvaj T3 Coupé Dopravního podniku hl. m. Prahy získala další mezinárodní ocenění. Porota prestižní mezinárodní soutěže udělila tramvaji v aktuálním ročníku 2021 nejvyšší ocenění Gold.

"Toto ocenění jsme získali v kategorii Letectví, námořnictví a přeprava. Jeho předání se uskuteční, s ohledem na současnou pandemickou situaci,  až v příštím roce," konkretizovala Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku hl. města Prahy.

Cenu si převezme také designerka tramvaje Anna Marešová se svým týmem. Toto ocenění není ale jediné, kterým se T3 Coupé může pochlubit.

"Z ocenění mám radost. V loňském roce tato tramvaj získala i Red Dot, což je také mezinárodní ocenění. Tato cena German Design Award je pro dalším takovým potvrzením, že tato tramvaj měla vzniknout a že dopadla dobře," uvedla Anna Marešová, designérka tramvaje.

"Máme z ceny velkou radost, protože je to už druhé mezinárodní ocenění a je důkazem, že T3 Coupé je novou pražskou ikonou pražské MHD," konstatovala Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku hl. města Prahy.

T3 Coupé vzniklo před dvěma lety a do pražských ulic poprvé vyjelo 24. října 2018. Polootevřený vůz nabízí nejen zážitek z jízdy po Praze, ale i ze stylového interiéru. 

"Tramvaj byla navržena protože mě oslovil dopravní podnik s tím, že jim chybí výletní dopravní tramvaj pro Prahu. Takže ten impuls přišel od dopravního podniku. Podmínka tam byla, že má být inspirována tramvají T3 a byla tam možnost nechat otevřenou zadní část. Pojala jsem to tedy jako takovou poctu panu Kardausovi, což je architekt tramvaje T3, a  tak vznikla tramvaj T3 Coupé," zavzpomínala  Anna Marešová, designérka tramvaje.

Tramvaj za celou dobu své existence vyjela na více než 400 jízd, na kterých přepravila v součtu přes 6 000 lidí, kteří zkonzumovali téměř 3 500 litrů nápojů. T3 Coupé si lze pronajmout během celého roku, a to prostřednictvím webových stránek Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu