• Načítám...
>

Praha má k dispozici novou mobilní laboratoř

  • 2. prosince 2020,
  • 9:22,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město Praha ve spolupráci s laboratoří GHC Genetics představilo mobilní laboratoř, která je schopna jak odběru vzorku, tak jeho vyhodnocení na přítomnost Covid - 19. Speciálně upravená sanitka disponuje vybavením pro jednorázový test metodou PCR. Tato služba je určena zejména pro firmy či příspěvkové organizace.

Reklama

Hlavní město Praha ve spolupráci s laboratoří GHC Genetics představilo mobilní laboratoř. Jedná se upravený sanitní vůz, ve kterém se nachází veškeré potřebné vybavení pro testování na Covid - 19. S tím, že najednou může provést odběr a zároveň vyhodnotit vzorky až u 94 osob.

"Jdeme zase o kus dál, protože to, co tady stojí za mnou, to je vozidlo, které není pouze moderním odběrovým místem, ale je to mobilní laboratoří. Za normálních okolností musíme ten vzorek do laboratoře teprve přivést a tam ho vyhodnotit. Tady je vzorek vyhodnocován přímo v tomto vozidle a do dvou hodin se ten člověk dozví, zda je nebo není pozitivní na Covid - 19," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Tuto službu ocení spíše hoteliéři nebo organizace, které zaměstnávají více lidí.

"Chceme tímto pomoci podnikatelskému prostředí v Praze, protože třeba takový hoteliér, který chce otevřít hotel, tak potřebuje otestovat všechny své zaměstnance a to v nějaké velmi krátké době, protože přijedou třeba lidi na kongres nebo chce prostě garantovat svým zákazníkům, že se nemusí bát přijít do kontaktu s personálem v hotelu," řekl Petr Hlubuček. 

Cena za tuto službu se odvíjí od počtu testovaných osob. S tím, že minimum je 5 lidí.

"Když je to do deseti lidí, tak je ta cena 2500 korun na osobu, poté 11 - 34 vzorků je to 2 200 na osobu, u 35 a více vzorků je to nejvýhodnější za 1900 na osobu i s přistavením vozu zdarma," řekl Michal Mikšík, tiskový mluvčí GHC Genetics. 

Zájemci si mohou mobilní laboratoř objednat přes webové stránky společnosti GHC Genetics nebo přímo na telefonní lince 739 500 500.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu