• Načítám...
>

Děti z mateřských škol zdobily stromečky

  • 2. prosince 2020,
  • 9:00,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Několik desítek dětí z mateřských škol Prahy 2 přišlo na náměstí Míru zdobit vánoční stromečky. Jedná se už o tradiční akci, kdy ozdoby vyrábějí samotné děti. Ty nejhezčí stromečky budou během Vánoc zdobit Kostel svaté Ludmily.

Reklama

Každá z mateřských škol Prahy 2 má na náměstí Mírů svůj vánoční strom. A děti každé ze škol si přišly svůj stromeček i ozdobit.

"Každý rok se snažíme zapojit děti z našich základních a mateřských škol do výroby ozdob na vánoční stromečky. Letos díky tomu, že byly dlouhou dobu základní školy zavřené, tak jsme to museli omezit jen na školy mateřské a ty vánoční stromečky tady budou nazdobené až do Štědrého dne, kdy si některé z nich vezme otec Jakub Berka, farář od sv. Ludmily. Pokud se nezmění opatření, tak tam ty stromky uvidíme o půlnoční bohoslužbu a v průběhu celých vánočních svátků budou v Kostele sv. Ludmily," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

"Jsem strašně vděčná za to, že jsme o tuto tradici nemuseli přijít. Zůstaly nám aspoň ty stromečky a dodávají tomu náměstí tu pravou vánoční atmosféru. Ta výzdoba je různá - hvězdičky, holubičky, andílci," řekla Renáta Kašická, radní MČ Praha 2. 

Třeba děti z Mateřské školky Viničná nám kromě zdobení stromku prozradily, jak se těší na Vánoce, ale třeba i jak vyráběly andělíčky na svůj stromeček.

anketa

Děti si zdobení stromečků užívaly a nemohly při tom chybět ani vánoční koledy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu