• Načítám...
>

DPP rozsvítil tramvaje a retrobus

  • 2. prosince 2020,
  • 16:33,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Do pražských ulic vyrazily zcela speciální vozidla. Tři tramvaje a jeden autobus. Všechny zdobí více než 13 tisíc vánočních světýlek. Sváteční výzdoby se cestující dočkají i uvnitř těchto dopravních prostředků.

Reklama

Vánočně naladit se můžete v ulicích hlavního města i díky pražskému dopravnímu podniku. Potkat zde totiž můžete tři tramvaje a retrobus ozdobené vánočními motivy. Konkrétně se jedná o novou tramvaj 15T, muzejní T3 i oblíbenou "Mazačku".

"Je to takové poděkování cestujícím za to, že s námi jezdí a nadále dodržují i v této době všechna vládou nařízená opatření," uvedla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Praha.

Letošní vánoční výzdoba je opravdu velkolepá.

"Použili jsme celkem třináct tisíc světýlek na všechny čtyři vozy. Dále jsme použili i polepy. I uvnitř vozů najdou cestující výzdobu s vánoční tématikou," popsala  Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Praha.

Třeba historickou tramvaj T3 krášlí hned 2400 světýlek, mnoho hvězd a vloček. Uvnitř i červenobílé řetězy.

"Tyto vánoční vozy budou jezdit na linkách 2, 9, 124 a 175. Zájemci si mohou na webu Dopravního podniku hlavního města Prahy najít  jejich přesný jízdní řád," dodala Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Praha.

Prohlédnout si, nebo svést se nazdobenými tramvajemi a retrobusem, můžete až do svátku Tří králů, tedy do šestého ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu