• Načítám...
>

Trojská botanická zahrada se opět otevřela

  • 4. prosince 2020,
  • 16:18,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Botanická zahrada v Praze Tróji se opět otevřela návštěvníkům. Přístupné jsou venkovní expozice. Od soboty 5. prosince je veřejnosti otevřen i skleník Fata Morgana, kde je pro zájemce připravena nová expozice na téma Vietnam. Na své si přijdou i milovníci vína.

Reklama

Botanická zahrada v Tróji se opět otevřela návštěvníkům. V současné době jsou přístupné venkovní expozice. Od soboty 5. prosince je veřejnosti otevřen i skleník Fata Morgana, kde je pro zájemce připravena nová expozice na téma Vietnam. 

"Vietnam je naše dlouhodobá, spolupracující záležitost. Máme obrovské množství sbírek rostlin přímo posbíraných v tamních vzácných rezervacích. Například v Hon Ba. Jedná se zejména o různé orchideje, ale v neposlední řadě také o zajímavé užitkové rostliny, které jsou doplněny v rámci této výstavy. Například budete moci pozorovat krásnou orchidej Phalaenopsis labukensis, která má velmi pestré květenství a velmi zvláštní dlouhé listy. Ty mohou dosahovat až jednoho metru," upozornil Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

V souvislosti s výstavou byla připravena i nová kniha, která popisuje tuto zemi ze zcela jiného pohledu než uvádí běžné cestopisné publikace. 

"Jednak je tam zanesena spolupráce s Vietnamskou republikou. Dále nezapomínáme na různé kulturní souvislosti. Je tam také něco o životě Vietnamců," vysvětlil Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

Na své si přijdou i milovníci vína. Místní produkci mohou ochutnat ve Vinotéce sv. Kláry. S tím, že zájemci mohou nahlédnout i do zázemí výroby vína v rámci akce Nedění sklep. 

"Osobně si myslím, že rezervace není nutná. Samozřejmě ale, že návštěvníci mohou využít telefonu a domluvit se s obsluhou. Jinak udržujeme poloviční kapacitu a u stolu mohou sedět maximálně čtyři osoby," dodal Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

Po celý prosinec až do února příštího roku je venkovní expozice botanické zahrady přístupná návštěvníkům od 9 do16 hodin, a to zcela zdarma. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu