• Načítám...
>

Příznivci Zoo Praha si oblíbili videa chovatelů

  • 4. ledna 2021,
  • 10:20,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V době karantény musela být Zoo Praha pro veřejnost uzavřena. Lidé však měli velký zájem sledovat dění v zahradě alespoň zprostředkovaně. Chovatelé proto začali natáčet krátká improvizovaná videa na mobilní telefon, která si brzy získala své diváky.

Reklama

Skvělé ohlasy návštěvníků a příznivců Zoo Praha mají krátká improvizovaná videa, která na sociálních sítích zveřejňují její zaměstnanci. Ta jsou pořízena pouze mobilními telefony a zachycují různé aspekty života v zoologické zahradě. Divákům poskytují zajímavé informace o chovu zvířat a rovněž i vítané rozptýlení. 

"Já si myslím, že pro nás je to zároveň i zpestření, je to zpestření i pro ta zvířata a i tímto způsobem můžeme leckdy důležité a zajímavé informace předat těm sledujícím," řekla Denisa Zběhlíková, vrchní chovatelka Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Chovatelé se s novou činností postupně sžívají a ne vždy jde vše podle plánu. 

"Určitě si promýšlím, které zvíře a jakým způsobem budu natáčet. V hlavě si sumíruji i ten komentář, ale ne vždy se to vše podaří na první dobrou. Abych byla já osobně spokojená, tak je to minimálně 3 - 4 pokusy," řekla Denisa Zběhlíková. 

Aby chovatelé i kurátoři natočili co potřebují, většinou nesmí být ani vidět. Tento postup někdy vyžaduje i notnou dávku důvtipu. Zvlášť u chytrých šelem, jako je například lední medvěd. 

"Z mé strany jsou to lední medvědi, protože u nich člověk nikdy neví, s čím přijdou a čím nás překvapí. Pokud je natáčíme při hře, tak se musím schovat, aby mě neviděli, protože jinak začnou reagovat na mě," řekla Denisa Zběhlíková. 

Tato zajímavá videa se stopáží od 30 sekund do dvou minut mohou zájemci sledovat na kanále pod názvem Krátce ze zoo. Denně je zde publikováno 6 nových příspěvků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu