• Načítám...
>

Počet přestupků se v loňském roce snížil

  • 13. ledna 2021,
  • 17:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nejvíce dopravních přestupků bylo na území metropole spácháno v Praze 6. Nejčastěji se jich Pražané dopouští v červenci. Vyplývá to z čísel zveřejněných na portálu otevřených dat hlavního města Prahy. Zjistit tu lze například i to, že v loňském roce bylo v metropoli spácháno až o 25% přestupků méně, než v roce 2019.

Reklama

Na portálu otevřených dat hlavního města Prahy najdou lidé data o dopravních přestupcích řešených pražským magistrátem. Ze statistik je možné zjistit například i to, že nejvíce přestupků bylo spácháno na území Prahy 6 nejčastěji v červenci. 

"Co se týká přestupků v dopravě na území hlavního města Prahy, tak nejvíce jich řešíme v souvislosti s rychlostí a špatným parkováním. Dále také řešíme hodně věcí, které se týkají drog a alkoholu, což je během let stále stejné, a také hodně převažuje jízda na červenou," konstatoval Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. města Prahy.

V databázi jsou zatím data za posledních pět let, další budou průběžně doplňována. Podle zveřejněných čísel se zdá být rok 2020, z hlediska počtu spáchaných přestupků, nejklidnějším za poslední roky.

"Do roku 2020 se samozřejmě projevil i koronavirus. Lidé méně jezdili do práce, bylo méně aut v ulicích, a to se projevilo i na samotných číslech. Například v roce 2019 jsme řešili  přibližně 750 tisíc přestupků. Kdežto v roce 2020 je jich přibližně jen 550 až 570 tisíc," konkretizoval Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. města Prahy.

Nejinak tomu bylo také v případě přestupků řešených ve správním řízení.

"Ve správních řízeních je situace podobná. V loňském roce jsme řešili asi jen 170 tisíc přestupků, kdežto v roce 2019 jich bylo přibližně 240 tisíc," dodal Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. města Prahy.

V loňském roce tak na území hlavního města bylo spácháno o 20-25% přestupků méně než v roce 2019.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu