• Načítám...
>

V Praze se demonstrovalo proti vládním opatřením

  • 10. ledna 2021,
  • 17:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na Staroměstském náměstí se konala další demonstrace. Ta podle slov organizátorů poukazovala na chaotická a nefungující opatření vydávaná vládou v souvislosti se šířením pandemie Covid 19. Akce se uskutečnila v poklidu. Policisté nemuseli řešit žádné vážnější konflikty.

Reklama

V Praze se konala další demonstrace. Na Staroměstském náměstí se podle odhadů policie sešlo kolem dvou tisíc lidí. Ti sem přišli vyjádřit svůj nesouhlas s vládními nařízeními.

"Chceme otevřít Česko. Česká protiepidemiologická opatření nefungují a nikdy fungovat nebudou. Způsobují naopak daleko drastičtější epidemie, a to epidemie chudoby, nezaměstnanosti, nevzdělanosti a krachujících firem. Bylo toho dost. Je to pokojná demonstrace. Řešíme tady věci, které opravdu trápí celou Českou republiku," uvedl Jiří Janeček, spoluorganizátor demonstrace.

"Lidé cítí, že peníze jsou jedna věc, ale přicházet o možnost se sdružovat, chodit sportovat, chodit do restaurací a divadel, to vnímají jako velkou ztrátu své osobní svobody, kterou jim zaručuje naše ústava, "konstatoval Jakub Olbert, majitel restaurace.

Cílem demonstrace bylo podle organizátorů poukázat na podle nich chaotická a nefungující opatření vydávaná vládou v souvislosti se šířením pandemie Covid 19.

"Cokoli vláda udělá jen zhoršuje tuto situaci. Dnes, při těch číslech, které známe, které se týkají nakaženosti obyvatel v České republice, tak můžeme říci, že vláda prohrála tuto bitvu s pandemií. Ať hodí bílý ručník do ringu a začne chránit opravdu jen ty, kteří to potřebují a chtějí. Ať vrátí České republice normální svět. Ať můžeme znovu chodit do práce. Mnoho lidí je na tom tak psychicky i finančně  špatně, že v případě, že by ještě měli prodělat tuto nemoc, tak je to pro ně devastující. Daleko lépe budeme s touto pandemií bojovat za předpokladu, že jsme zdraví a pracovitý národ, který má své jistoty, svoji práci a své děti ve školách," dodal Jiří Janeček, spoluorganizátor demonstrace.

Organizátoři zároveň nevyloučili, že by v budoucnu svolali další, podobnou demonstraci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu