• Načítám...
>

V Praze bude očkovat i mobilní tým

  • 11. ledna 2021,
  • 10:27,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Co nejrychleji očkovat seniory. To je jeden z aktuálních cílů hlavního města. S vakcinací v Praze nově pomůže i mobilní tým. Ten bude objíždět domovy seniorů, kde není dostatek zdravotnického personálu.

Reklama

Hlavní město představilo mobilní očkovací tým. Auto se zdravotníky pomůže očkovat seniory v pražských domovech.

"Tento automobil považuji za velmi významnou věc, protože doplní kapacity zdravotníků v domovech pro seniory a dalších pobytových zařízeních, kde nemají dostatek zdravotnického personálu, aby aplikovali vakcínu," uvedla Milena Johnová, radní hl. města Prahy.

První zastávkou byl Dům u Agáty v pražských Řeporyjích. Díky tomuto týmu zde naočkovali více než pět desítek seniorů. V dalších dnech budou s očkováním pokračovat jinde.

"Auto je tu především kvůli převozu. Klíčové pro nás je, abychom tam měli lednici, která převáží vakcíny. Ty si vyzvedneme právě nyní na Bulovce. Rozhodně dnes stihneme naočkovat všech 54 klientů. Do konce týdne pak i všech dalších deset míst, na které máme vyjet, kde máme v plánu očkovat," řekl David Doležil, ředitel Městské polikliniky Praha.

Podle zájmu pobytových zařízení by tento tým měl objíždět domovy i v příštích týdnech. Mobilní tým bude mít vždy jednoho lékaře a dva zdravotníky.

"Ve vozidle je také možné očkovat, ale to se nyní nepředpokládá. Tým odborníků je skutečně připraven, takže vozidlo operuje sedm dnů v týdnu. Dvanáct hodin denně je připraveno kdykoli, kamkoli vyjet," upozornil Richard Smejkal, velitel Ústředního krizového týmu ČČK.

Očkování se provádí nejen za pomoci tohoto týmu nebo fakultních nemocnic. Očkovací centrum by se brzy mělo otevřít i na poliklinice ve Spálené ulici.

"Jsme připraveni, možná už příští týden, zřídit očkovací centrum v naší poliklinice," dodal David Doležil, ředitel Městské polikliniky Praha.

Podle radní Mileny Johnové je mezi seniory o vakcinaci poměrně velký zájem. A pohybuje se mezi 70 a 80 procenty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu