• Načítám...
>

Kluziště na Letné bude otevřené až do března

  • 11. ledna 2021,
  • 13:47,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Bruslařský areál na Letenské pláni je i tento rok otevřený pro veřejnost. Návštěvníci ale musí dodržovat striktní pravidla. Například v jeden okamžik může být na čtyřech ledových plochách jen osm bruslařů. Areál bude v provozu až do března.

Reklama

Na Letnou si jako každý rok můžete přijít zabruslit. Provoz kluziště je ale kvůli koronaviru jiný, než v předchozích letech. Bruslařský areál je rozdělen na čtyři ledové plochy o velikosti 20 x 13 metrů.

"Na každém kluzišti je možnost bruslení dvou osob, takže celkem obhospodaříme osm lidí. Máme to rozděleno po půl hodinách s tím, že se nám tu přes den vystřídá vice než tři stovky osob. Když sem přijde prokazatelně rodina žijící ve společné domácnosti, tak ji pustíme na plochu třeba ve čtyřech," popsal Libor Bezděk, ředitel DDM hl. města Prahy.

Zájem o bruslení je obrovský. I kvůli všem restrikcím a pravidlům jsou rezervace na ledovou plochu skoro plné.

"Je třeba sledovat internetové stránky prahasportovni.cz, kde je rezervační formulář. Když si třeba někdo zarezervoval jedno místo, tak se tam dají najít jednotlivá volná místa v tu danou hodinu. Třeba k doplnění do dvojice. Ale tam kde jsou dvojice, tak je to plné až do konce provozu," konstatoval Bezděk, ředitel DDM hl. města Prahy.

Navýšení kapacity kluziště bude záviset i na aktuální epidemické situaci.

"V hodinu, kdy nám umožní po šesti, budeme po šesti. V hodinu, kdy nám umožní více než po šesti, tak to tady budeme mít maximálně tolik bruslařů, co nám umožní opatření aktuálně vyhlášená," doplnil Libor Bezděk, ředitel DDM hl. města Prahy.

Bruslaři se mohou přezout ve vyhřívaném stanu a mají tu také možnost drobně se občerstvit. Zabruslit si přišla například i  Jana Jelínková.

"Je to tady dobré. V covidu tady jezdíte dva na jednom  kluzišti. Užívám si to hodně. V mém věku jsem ráda, že se na to postavím," řekla Jana Jelínková.

V celém bruslařském areálu je povinnost nošení roušek. Zabruslit si sem můžete přijít až do 7. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu