• Načítám...
>

Zpestřete si volný čas s pejskem zajímavými aktivitami

  • 13. ledna 2021,
  • 10:59,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Mnoho pejskařů nemůže se svým čtyřnohým parťákem dělat v této době tolik činností jako v létě. Často se tak stává, že jsou vycházky omezeny jen na krátký pobyt v okolí domu či přilehlém parku. Ukážeme vám mimo jiné, jaké druhy aktivit můžete s pejsky vykonávat doma, například nyní v době nouzového stavu.

Reklama

Nejen lidi, ale i psi potřebují pravidelné aktivity, které podporují zdravý pohyb či dobrý psychický stav. Přestože se může zdát, že v zimních měsících mohou být možnosti k tomu poněkud omezené, není tomu tak. Je mnoho zajímavých činností, které můžete se svým čtyřnohým parťákem dělat tak, aby jste si je společně užili. 

"Procházka se dá prokládat různými povely. Ať už klasickým: sedni, lehni nebo se dá pejsek naučit, že se dotkne mé natažené dlaně a je i řada dalších, méně typických povelů. Dají se hrát hry na přivolání. Když jsme třeba na procházce se psem ve dvou, tak je to skvělé. Jeden může pejska přidržet a druhý na něho volá. Pejsek tak běhá od jednoho ke druhému člověku, a mezitím dostává pamlsky," konkretizoval Tomáš Nushart, trenér psů.

Ne vždy je potřeba mít sebou arsenál hraček, někdy stačí zapojit důvtip. Například můžete využít spadané listí či sníh. 

"Všechny pamlsky i hračky se dají někam schovat. Takže když je pak pejsek najde, může se nález oslavit a procházka bude zase zábavnější. Podobně se může schovat i sám majitel psa třeba za strom. Když pes zjistí, že je majitel v nedohlednu, je pro něho zábava ho hledat," popsal Tomáš Nushart, trenér psů.

Zajímavé aktivity lze vykonávat i doma. Ty oceníte zejména v případě, kdy nemůžete jít ven nebo za velmi nepříznivého počasí. I zde můžete použít dostupný materiál, který běžně ve svém bytě najdete. 

"Jako první mě napadá plato od vajíček. Postupně na plato rozhazuji pamlsky a na ně hračky. On pamlsky pod nimi hledá. Je to pro ně jeden ze zábavných hlavolamů. Nebo vezmu ruličky od toaletního papíru a schovám do nich větší pamlsky a celé to zmuchlám. Trháním si pejsek vybije zase jinou svoji potřebu, což je kousat různé věci," konstatoval Tomáš Nushart, trenér psů.

Existuje mnoho hraček a způsobů, jak zabavit vašeho psa. Pokud si však nevíte rady, stačí oslovit profesionálního trenéra.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu