• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči z Řep hledají posily

  • 13. ledna 2021,
  • 16:36,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Dobrovolní hasiči z pražských Řep hledají do svých řad nové posily. Uchazečům by mělo být minimálně 18 let a měli by mít dobrou fyzičku. Vše ostatní vás tu naučí.

Reklama

Dobrovolní hasiči z Prahy 17 hledají do svých řad nové kolegy a kolegyně. Stačí mít 18 let, chuť, čas a odhodlání.

"Měl by mít základní fyzickou zdatnost. Fyzička se dá ale i zdokonalovat. K tomu máme tady na základně posilovnu. Ostatní ho naučíme," popsal Radek Němota, velitel JSDH Praha 17 - Řepy.

Naučí vás tady mimo jiné jak používat dýchací přístroj, motorovou pilu nebo jak se pracuje s výškovou technikou. Dobrovolní hasiči z Řep se pravidelně setkávají jednou týdně.

"Čas věnujeme údržbě techniky a výcviku družstva. Dále pořádáme výcvikové dny. Tehdy probíráme nějaké téma z odborné přípravy," upozornil Radek Němota, velitel JSDH Praha 17 - Řepy.

Hasiči se účastní třeba i různých soutěží, ale jejich dobrovolná práce spočívá především v nepřetržité službě a množství zásahů.

"V poslední době se v rámci služeb, které máme pro posílení jednotek hasičského záchranného sboru v období covidovém, zúčastňujeme skoro všech typů zásahů. Tedy požáry, dopravní nehody, technické pomoci jako je pád stromu, otevírání bytu či pomoc záchranné službě s pacientem," konstatoval Radek Němota, velitel JSDH Praha 17 - Řepy.

Nejlépe by bylo kdyby uchazeči o členství byli přímo z Řep, ale není to podmínkou. Kontaktovat řepské dobrovolné hasiče můžete přes email, Facebook nebo přímo přijít na hasičárnu, a to každý čtvrtek od 17 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu