• Načítám...
>

Obnovu parku Vítkov zahájí na jaře příštího roku

  • 13. ledna 2021,
  • 17:22,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Vedení hlavního města schválilo vítěze výběrového řízení na vypracování projektové dokumentace k obnově první části parku na Vítkově. Měl by se tak během několika let výrazně proměnit na park 21. století. Pokud půjde vše podle plánu, práce budou zahájeny už na jaře příštího roku.

Reklama

Vedení hlavního města Prahy schválilo vítěze výběrového řízení na vypracování projektové dokumentace k obnově první části parku na Vítkově. Dodavatelem se stala společnost VZ Vítkov s nabídkovou cenou 3 940 000 Kč bez DPH. 

"Projektovou dokumentaci bychom měli dostat někdy na jaře. Počítám tedy, že bychom stavební povolení a další záležitosti měli hotovy do konce roku. Realizace by mohla začít na jaře roku 2022," uvedl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Revitalizace parku je rozdělena do 6 etap a zabere několik let. V plánu je například úprava zeleně či městského mobiliáře. 

"První etapa by měla stát zhruba 45 miliónů korun. Jedná o přístupovou cestu, která vede přímo k památníku. Asfalt by měl být zcela odstraněn, bude zde nové osvětlení, nový městský mobiliář. Vysázeno zde bude více zeleně. Postupně bychom chtěli celý park na Vítkově revitalizovat jako třeba Stromovku, anebo jako nyní přistupujeme k parku na Letné," popsal Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Asfaltové parkoviště před památníkem bude nahrazeno volným prostorem s fontánou. Nebude zde chybět ani kiosek s občerstvením a toaleta.

"První etapa, kterou bychom chtěli spustit na jaře příštího roku, bude stát pětačtyřicet tisíc korun a bude to taková ta nejviditelnější část. Když dnes přistupujete tou dlouhou cestou k památníku, tak vidíme rozbitý asfalt. Takové velké desky, jak tam jezdily tanky a  komunistické limuzíny. Chceme tomu dát přírodnější charakter," konstatoval Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

V případě, že bude mít pražský magistrát dostatek finančních prostředků, předpokládá dokončení všech etap v období následujících 5 let. Záležet bude především na tom, jak se promítne do rozpočtu hlavního města nižší daňové výnosy, které zavedla vláda ČR s platností od tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu