• Načítám...
>

Divadlo Stay Si hledá stále nové členy

  • 14. ledna 2021,
  • 21:50,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Už více než čtyři roky funguje neprofesionální Divadlo Stay Si. V tuto chvíli má dvanáct členů a zkouší především autorské hry, komedie i dramata. Soubor stále přijímá nové členy.

Reklama

V pražských Holešovicích zkouší soubor Divadla Stay si. Není profesionální, ale divadlo miluje a intenzivně zkouší především autorské hry.

"Říkáme si Stay si, protože se jedná o spojení češtiny s angličtinou, přeloženo jako zůstaň sebou. Existujeme už čtvrtým rokem. Soubor jsem založila jsem já se s svým přítelem. Právě nyní hrajeme takovou mafiánskou hru. Jmenujeme se Káva jménem Black," vysvětlila Anastasiya Stetsiy, zakladatelka divadla.

"Jedná se o příběh mladého mafiána, který se znenadání stane hlavou rodiny a zároveň najde lásku," popsal Jakub Rajtr, herec.

"Pro mě je to způsob, jak se odreagovat po práci. Mimo jiné. K divadlu mě vlastně dovedla touha nějakým způsobem překonat mé vnitřní strachy z trémy. Kdysi jsem vystupoval jako hudebník, ale ne herec. Toto  byla cesta, jak začít. Takový restart, který jsem si schovával až na dospělost," uvedl Vilém Říha, herec.

"Sem mě přivedla náhoda. Kdysi jsem hrála, ale na patnáct let jsem toho nechala. V mém docela náročném období mi lidé říkali, že bych měla něco dělat. Tak jsem si sedla k internetu a první, co na mě vykouklo, bylo Divadlo Stay si. Tak jsem to šla zkusit a hned na první zkoušce jsem si to tady zamilovala," zavzpomínala Petra Kolínská, herečka. 

V současnosti má Divadlo Stay si 12 členů. Nováčky z řad herců stále hledají.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu