• Načítám...
>

V Národním divadle se stále zkouší a trénuje

  • 17. ledna 2021,
  • 15:09,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V Národním divadle v Praze se i v době koronaviru pilně zkouší. Denně trénují také tanečníci baletu nebo Laterny magiky. S novým rokem si divadlo pro své diváky připravilo i novinku. Můžete si poslechnout podcastový kanál, který vás vezme do jeho zákulisí.

Reklama

Divadlo i přes koronavirus žije. Třeba to Národní divadlo v Praze, už skoro rok funguje online, tedy především na sociálních sítích.

"Soubory pravidelně přispívají na sociální sítě divadla krátkými videi. Ať už to jsou  videa zábavná, edukační nebo se jedná o ukázky zkoušek. Nebo tréninků, jak je tomu v případě Laterny magiky či souboru baletu. Národní divadlo zrealizovalo v průběhu posledních měsíců také několik přímých přenosů," uvedl Tomáš Staněk, tiskový mluvčí Národního divadla.

A s rokem 2021 také Národní divadlo v Praze spustilo i úplnou novinku v podobě podcastového kanálu s názvem Národ tobě. Na něm uslyšíte mnoho zajímavostí.

"Účastní se ho všechny soubory. Přispívají informacemi ze zákulisí, zejména s příprav jednotlivých inscenací. Moderátory podcastu jsou Lucie Juřičková a David Matásek. V jednotlivých podcastech účinkují jednotlivý tvůrci inscenací, ať už režiséři, dramaturgové, scénografové nebo umělci," dodal Tomáš Staněk, tiskový mluvčí Národního divadla.

V divadle se ale také intenzivně zkouší a trénuje. Vedení divadla se připravuje na možnost, že pokud se zlepší epidemická situace, mohlo by se v jarních měsících hrát, tedy alespoň pro omezený počet diváků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu