• Načítám...
>

Senioři mohou opět využívat informační linku

  • 18. ledna 2021,
  • 16:34,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město provozuje již od jara roku 2020, společně s neziskovými organizacemi, bezplatnou informační linku ke koronaviru, a to na čísle 800 160 166. Nově slouží i pro pomoc seniorům nad 80 let s registrací k očkování v centrálním rezervačním systému. Operátoři zde budou rovněž vyřizovat případné dotazy k očkování.

Reklama

800 160 166 - to je číslo bezplatné informační linky, kterou zřídilo hlavní město už na jaře roku 2020, a to v souvislosti s koronavirem. Nově linka slouží i pro seniory nad 80 let, kteří potřebují pomoci s registrací k očkování v Centrálním rezervačním systému. 

"Právě proto, že to vnímáme jako problematické. Jedná se o starší osoby, které mnohdy nedisponují ani základy práce s počítačem, tak jsme zřídili tuto linku. A jak je vidět z počtu volajících, a z toho co operátoři s volajícími řeší, tak je to dobrý krok a chtěli bychom v něm rozhodně pokračovat," vysvětlil Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Operátoři jsou připraveni jak pomoci s dotazy, tak přímo s vyplněním nezbytného formuláře i s následnou registrací.  

"Pomůžeme volajícímu vyplnit registrační formulář. Sdělí nám jméno, adresu, bydliště, rodné číslo nebo číslo pojištěnce. My pak odešleme žádost a seniorovy přijde aktivační PIN na jeho mobilní telefon. Ten nám následně sdělí, a pokud jsou rezervační termíny pro očkování volné, tak my už je dokážeme zarezervovat a pak mu jen potvrdit kdy a kam se má dostavit na očkování," popsala Terezie Šmídová, hlavní koordinátorka informační linky.

Do nastaveného formuláře však zatím nelze zadávat zdravotní stav žadatele či případné negativní reakce na očkování. Proto odborníci doporučují nejprve konzultovat zdravotní stav s vaším odborným lékařem.  Až poté kontaktujte informační telefonní linky.

"My se na to nemůžeme ptát, protože tyto informace ani nemáme kam zaznamenat. Máme k dispozici předepsaný formulář, kde vyplníme údaje, které systém požaduje. Pokud máme rozhovor se seniorem, tak ho můžeme jen upozorňovat, že má případné kontraindikace nejprve zkonzultovat se svým lékařem," dodala Terezie Šmídová, hlavní koordinátorka informační linky.

Senioři mohou informační linku kontaktovat denně od 8 do16 hodin.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu