• Načítám...
>

Pražská plynárenská plánuje zásadní změny

  • 19. ledna 2021,
  • 14:52,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V dozorčí radě Pražské Plynárenské nahradí předsedu představenstva Pavla Janečka, Martin Pacovský. Od nového předsedy si vedení hlavního města slibuje například spolupráci s městskými společnostmi nebo digitalizaci obsluhy zákazníků.

Reklama

Dozorčí rada Pražské plynárenské odvolala Pavla Janečka z funkce předsedy a člena představenstva společnosti. Na jeho postu ho nahradí Martin Pacovský, který má bohaté zkušenosti ve vedení společnosti ČEZ.

"Moje vize je udělat z Pražské plynárenské moderní energetickou společnost, která bude Pražanům poskytovat nejen tradiční služby v dodávkách plynu, ale současně i nové technologie a zejména vstoupí do bezuhlíkaté  ekonomiky jedenadvacátého století. Chtěl bych, aby to byla součást městského fungování a současně, aby ta společnost byla moderní a flexibilní," uvedl Martin Pacovský, předseda představenstva PP.

Podle radního Jana Chabra, stojí před novým předsedou představenstva společnosti celá řada výzev a úkolů. 

"Obnova teplárenského majetku a příprava věcí i na bázi generačních jednotek. Kombinace různých obnovitelných zdrojů energie. S tím souvisí i převzetí teplárenské soustavy, která zůstala městu, a v podstatě dnes nemá svého uceleného správce ani strategii," konkretizoval Jan Chabr, radní hl. města Prahy.

Vzhledem k tomu, že se od společnosti očekává větší spolupráce s městskými firmami, zaměří se na využití zelené energetiky.

"Já se určitě chci potkat třeba s dopravními podniky. Myslím si že plyn CNG nebo potenciálně vodík, jsou ideální média pro městskou hromadnou dopravu. Takže pro mě je to určitě spolupráce, kterou bych chtěl co nejdříve zrealizovat," nastínil Martin Pacovský, předseda představenstva PP.

Další věcí, na kterou se chce vedení společnosti zaměřit, je digitalizace obsluhy zákazníka. Ta umožní všem klientům vyřízení jakýchkoliv dotazů či objednání služeb prostřednictvím mobilní aplikace. Ta by měla fungovat nejpozději do 4 let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu