• Načítám...
>

Domovy pro seniory dokončily první kolo očkování

  • 20. ledna 2021,
  • 20:52,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Více něž 4200 vakcín doputovalo do pražských domovů seniorů. Hlavní město tak má za sebou první kolo očkování. Celý proces byl zvládnut rychle i díky mobilnímu týmu Českého červeného kříže a pomoci nemocnic.

Reklama

Pražské domovy pro seniory mají první kolo očkování úspěšně za sebou.

"Jsem spokojena, že se nám to podařilo tak rychle zorganizovat. Pozitivně v tom figurovaly mobilní očkovací týmy, které vyjely tam, kde si domovy nebyly schopni zajistit očkování prostřednictvím vlastního personálu zdravotníků. Takže jsme vyjížděli do řady míst," konstatovala Milena Johnová, radní hl. města Prahy.

Několik zařízení si také domluvilo očkování se svými spádovými nemocnicemi. Tak se například uskutečnilo v minulých dnech očkování v Domově pro seniory Elišky Purkyňové. Přijel sem tým zdravotníků z Ústřední vojenské nemocnice Praha.

"Nás si na starost vzala Ústřední vojenská nemocnice v Praha. Takže zaměstnanci chodí na vyzvání na očkovací místa a už zahajujeme druhou fázi očkování. Tam to běží dobře. Dokonce máme možnost občas si vyměnit termín. Takže jsme spokojeni. Očkují se samozřejmě ti co chtějí, ale kromě šesti lidí to jsou všichni," upozornila nedávno Eva Kalhousová, ředitelka Domova pro seniory Elišky Purkyňové.

Do domovů pro seniory hlavního města Prahy putovalo v prvním kole očkování zhruba 4200 vakcín.

"Byli naočkováni všichni, kteří chtějí a mohou. V řadě těch domovů jsou lidé, kteří v poměrně nedávné době měli covid. Nebo v některých z těch zařízení dokonce aktuálně nyní probíhá nějaká infekce, takže ti se samozřejmě neočkovali. Pak neprošli očkováním ti, kteří mají nějaké zdravotní kontraindikace. Je samozřejmě nějaký podíl i těch, kteří se očkovat nechtěli, ale ten je opravdu malý. V domovech se podle mých informací na očkování těšili, protože to vidí jako světlo na konci tunelu," dodala Milena Johnová, radní hl. města Prahy.

Podle radní Mileny Johnové zatím nejsou zprávy, že by při očkování došlo u někoho z klientů domovů ke zdravotním komplikacím.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu