• Načítám...
>

Informační linku využívají stovky Pražanů

  • 26. ledna 2021,
  • 10:35,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více než týden mohou pražští senioři využívat bezplatnou informační linku 800 160 166, kde jim operátoři pomohou s registrací k očkování v Centrálním rezervačním systému. Linka, kterou pražský magistrát provozuje ve spolupráci s neziskovou organizací Život 90, je v provozu od jara loňského roku a denně vyřídí kolem dvou stovek telefonátů.

Reklama

Bezplatná telefonní linka 800 160 166, kterou zřídil pražský magistrát, slouží již více než týden také jako pomoc seniorům ve věku nad 80 let s registrací k očkování v Centrálním rezervačním systému. Operátorům se během prvních dnů podařilo vyřešit ohromné množství telefonátů.

"Linka byla využívána především v samém svém počátku, kdy na ni volalo ohromné množství lidí. Podařilo se propojit zhruba osm až devět stovek volajících. Do projektu je zapojen i  Život 90. Jeho operátorům se podařilo podstatné části lidí, kteří se na linku dovolali, zarezervovat i termíny. Myslím, že těch lidí, které se podařilo zarezervovat, bylo něco přes stovku," uvedla Milena Johnová, radní hl. města Praha. 

Nyní je již zájem ze strany veřejnosti slabší. Linku denně využijí přibližně dvě stovky Pražanů.

"Ale linka dále funguje a pomáhá lidem s rezervací termínů. Poskytuje i další informace. Tedy nejen o očkovací látce a věcí, které s očkováním souvisí, ale také propojuje volající s městskými částmi, ze kterých jsou informace třeba o městských linkách, o možnostech, jak využít dopravu," dodala  Milena Johnová, radní hl. města Praha.

Bezplatnou informační linku ke koronaviru provozuje Praha již od jara roku 2020. Dostupná je denně od 8 do 16 hodin a obsluhují ji operátoři hlavního města a neziskové organizace Život 90.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu