• Načítám...
>

Praha představila informační web k očkování

  • 27. ledna 2021,
  • 11:36,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město připravilo kompletní informační kampaň o očkování proti nemoci Covid - 19. Základní informace budou na webu ockovani.praha.eu. Návštěvníci tu například naleznou odpovědi na otázky ohledně očkování nebo tu budou vyvráceny nepravdivé či zavádějící informace.

Reklama

Ockovani.praha.eu. To je web, který nově informuje Pražany o očkování. Najdete tu všechny potřebné informace, novinky, ale třeba i aktuální počet očkovaných v hlavním městě.

"Spuštění toho webu vychází z toho, že jsme si nechali udělat průzkum agenturou Median, která nám řekla, že veliká část Pražanů by chtěla mít všechny informace o tom očkování na jedné webové stránce. Proto takovou stránku teď spouštíme. Najdou tam informace, které se týkají toho, jak se zaregistrovat, co si vzít s sebou, kde jsou ta očkovací místa a je tam také sekce věnovaná otázkám a odpovědím a zejména sekce věnovaná hoaxům," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Tedy nepravdivým informacím, které ohledně vakcíny kolují ve veřejném prostoru.

"Od začátku pandemie Covid - 19 vláda podceňuje komunikaci s veřejností, občanům stále něco oznamuje, zakazuje, nařizuje, ale rozhodně nevysvětluje. Rád bych, aby se Praha v komunikační kampani zaměřila právě na skupiny obyvatel nejvíce ohrožené dezinformacemi o očkování," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Na webu najdete třeba i videa, která vysvětlují očkování a vytvořili je přední čeští odborníci.

"Chtěla bych připomenout vedle paní primářky Roháčové ještě jedno jméno a to pana doc. Trnky, který natáčí vysvětlující videa k tomu očkování," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Podle průzkumu, který má Praha k dispozici, má v tuto chvíli zájem o očkování asi 65 procent Pražanů. Hlavní město by chtělo i díky této kampani počet zájemců o očkování navýšit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu