• Načítám...
>

V Divadle D21 připravují hru o Emilu Háchovi

  • 26. ledna 2021,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Vinohradské Divadlo D21, stejně jako ostatní divadla, v tuto chvíli nemůže hrát pro diváky, ale stejně se tu zkouší. Momentálně připravuje autorskou hru o Emilu Háchovi, která bude mít kabaretní prvky. Premiéra se chystá na březen.

Reklama

I když se ještě neví, kdy se otevřou divadla a budou moci do nich znovu chodit diváci, stále se zkouší. V Divadle D21 například připravují hru o třetím československém prezidentovi Emilu Háchovi.

"Nevím, zda se ho snaží naše představení úplně rehabilitovat. Spíše se snaží pochopit situaci ve které jednal, tak jak jednal. To, co po něm zůstalo jsou vlastně jen výsledky tohoto jednání a ne příčiny. A tak se vlastně po nich v naší hře trošku pídí. Naše režijní pojetí je trochu jako prvorepublikový kabaret," popsal Jakub Vašíček, režisér.

V představení se tak diváci mohou těšit třeba i na živou hudbu.

"Vycházíme z písniček Voskovce a Wericha, které jsou mírně upravené. Dostaly nové texty. Popisují nějakým způsobem posledních sedm let životní dráhy Emila Háchy," dodal  Jakub Vašíček, režisér.

Hra vznikla i proto, že název letošní sezóny v Divadle D21 je Zemský ráj to napohled. Dramaturgem inscenace a zároveň autorem hry je Tomáš Jarkovský.

"Dlouhodobě mě zajímal osud, respektive ta pověst, to stigma, které si až doposud Emil Hácha sebou nese. Hrozně mě zajímá tragédie člověka, kterému se vlastně na sklonku života, v posledních pěti, šesti, sedmi letech jeho osud zcela obrátí naruby. To mě přijde fascinující včetně toho, jak s ním historie dále nakládala," vysvětlil Tomáš Jarkovský, dramaturg.

Premiéru představení Emil čili o Háchovi v Divadle D21 plánují na březen.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu