• Načítám...
>

Praha podpořila další projekty dostupného bydlení

  • 15. února 2021,
  • 15:43,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město Praha uvolní další finančních prostředky z Fondu rozvoje dostupného bydlení. Dotaci získají MČ Praha - Zbraslav a Praha 20. Díky tomu vzniknou byty nejen pro ohrožené skupiny lidí, ale i pro začínající mladé páry.

Reklama

Díky prostředkům z Fondu rozvoje dostupného bydlení může hlavní město podporovat veřejnou bytovou výstavbu a rekonstrukce již existujících bytových jednotek a domů.

"Máme tam nějaká základní omezení, abychom nepodporovali nějaké předražené akce, nicméně tím, že město na oplátku za ty dotace získává nějakou výhodu, protože vždy chceme část těch bytů po nějakou dobu obsazovat jako hlavní město Praha, tak jsme k těm městským částem vstřícní a dává nám to smysl, aby se snižoval počet prázdných městských bytů a aby vznikaly nové," řekl Adam Zábranský, radní hl. m. Prahy. 

Necelými 19 miliony korun se rozhodlo hlavní město podpořit i projekty dvou městských částí, které žádaly o dotaci už v roce 2018. Jedná se o rekonstrukci objektu ve Zbraslavi a o výstavbu mezigeneračního bytového domu v Horních Počernicích.

"Samozřejmě peníze, které jsme dostali od magistrátu, jsou skvělé. Ta částka nám hodně pomůže a my se konečně po nějakých letech, co to připravujeme, dostaneme k cíli," řekl Petr Měšťan, starosta MČ Praha 20. 

Přesně v těchto místech bude postaven nový dům se sedmi byty, tři z nich budou určené například seniorům, zdravotně znevýhodněným občanům či osobám v sociální síti. 

"Budou to malometrážní byty, bude to kategorie 1kk a plocha 24 - 35 metrů čtverečních, takže opravdu malé byty. Měly by sloužit buď jako startovací byty, pro seniory nebo potřebné," řekl Petr Měšťan. 

O finanční podporu z fondu rozvoje dostupného bydlení mohou městské části stále žádat. V současné době má hlavní město na tyto projekty k dispozici 1 miliardu korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu