• Načítám...
>

Očkovací strategii řeší Praha s ministerstvem

  • 10. února 2021,
  • 14:00,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Takřka v denním kontaktu je pražský koordinátor očkování s Ministerstvem zdravotnictví a národní koordinátorkou očkování. Společně dolaďují strategii vakcinace v hlavním městě. Praha se připravuje i na to, aby očkování u praktických lékařů probíhalo bez problémů.

Reklama

Pražský koordinátor očkování je takřka v denním kontaktu s Ministerstvem zdravotnictví a také národní koordinátorkou pro očkování. Společně také řeší vakcinační strategii.

"Ta jednání probíhají jak co se týká vakcíny Pfizer a jejího rozdělování v rámci jednotlivých distribučních očkovacích center v Praze, tak pak připravujeme závoz AstryZennecy - té další vakcíny na hlavní město Prahu a stejně tak řešíme vakcínu Moderny, která by měla dorazit do Prahy v polovině února - 15. 2. Na Prahu vychází asi 9 700 dávek," řekl Martin Ježek, koordinátor pro očkování v Praze. 

Vakcíny od britsko - švédského koncernu AstraZenneca jsou z dostupných vakcín nejlepší v tom, že k uskladnění postačí obyčejné lednice.

"Z mého pohledu je optimální v tom, aby jí mohli využívat praktičtí lékaři při očkování svých pacientů a zejména těch imobilních pacientů, kteří s ohledem na svůj věk a zdravotní stav se nemohou bez komplikací dostavit do těch očkovacích míst. Právě pro ně je ta AstraZenneca a očkování svým praktickým lékařem optimální," řekl Martin Ježek. 

Před zapojením praktiků se bude muset vyřešit ještě několik možných problémů. Například kvůli tomu, že nejsou dostatečně propojené informační systémy.

"Ti praktici by potřebovali, aby nemuseli dělat dvojí nebo trojí práci při zaznamenávání informací o očkování, aby se to zkrátka jedním kliknutím potom, co se zaznamená o očkování do toho softwaru v ordinaci, přeneslo do těch dalších komunikujících systémů a také, aby šly informace obráceně, aby měl ten praktik přehled a dostal seznam svých registrovaných pacientů, kteří ještě nejsou očkovaní a nejsou zapsaní v žádném rezervačním systému nebo registru," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

I díky tomu by praktici mohli očkovat efektivně a bez větších administrativních zádrhelů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu