• Načítám...
>

Praha připravuje malá i velká očkovací centra

  • 10. února 2021,
  • 17:38,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město se snaží připravit na očkovaní. To by podle všeho mělo začít naplno na začátku dubna. V metropoli se připravuje hned několik očkovacích center. Jedno z nich by mohlo vzniknout i v Kongresovém centru.

Reklama

Praha se připravuje na to, že se rozjede očkování ve velkém. Vakcinovat by se v hlavním městě mělo hned v několika očkovacích centrech.

"Teprve v dubnu by měl být skutečně dostatek očkovacích látek. Jednáme s městskými částmi, které mohou ovlivnit to, zda u nich vzniknou či nevzniknou očkovací centra. Samozřejmě počítáme s těmi praktiky, kteří mohou sehrát významnou roli," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Ministerstvo zdravotnictví podle dřívějších prohlášení připravuje velké očkovací centrum, ale jakékoliv podrobnosti jsou prozatím tajemstvím.

"Už dlouhé týdny se mluví o tom, že v O2 aréně vznikne veliké očkovací centrum, které by mělo být spravováno ÚVN. Vůbec nic nevíme o spádovosti, o kapacitě. Víme rozsah mezi 3 a 9 tisíci," řekla Milena Johnová. 

A tak se Praha připravuje i na to, aby bylo schopna vykrývat očkovací kapacitu v případě, kdyby byla v hlavním městě nedostatečná.

"Ve spolupráci se všemi dotčenými, jako je ZZS, Český červený kříž a další, probíhají práce na přípravě toho většího centra s kapacitou až 1 000 očkovaných denně a to je Kongresové centrum Praha," řekl Martin Ježek, koordinátor pro očkování v Praze. 

Očkování, které bude pod dohledem Prahy, bude probíhat i v Městské poliklinice a nemocnici následné péče.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu