• Načítám...
>

Botanická zahrada zve na sérii přednášek

  • 12. února 2021,
  • 16:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jedovaté rostliny, orchideje nebo flora v Apalačském pohoří. To jsou jen některé z přednášek, které můžete navštívit díky online přenosu pražské Botanické zahrady. Přednášky probíhají každý čtvrtek a mluvit na nich budou přední čeští odborníci.

Reklama

Botanická zahrada hlavního města Prahy si pro své návštěvníky připravila cyklus odborných přednášek.

"Snažíme se přibližovat svět rostlin některým našim klientům, kteří mají například zájem o řadu přednášek, které jsme si pro ně v pravidelných cyklech přichystali. Je to zejména na téma Jedovatý rok, což je téma, které se mělo letos protnout všemi výstavami," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy. 

V únoru vás tak čeká série přednášek o jedovatých rostlinách. V březnu se zase třeba můžete dozvědět něco o orchidejích.

"Bude přednášet Jan Ponert, což je náš odborník na orchideje a myslím si, že on velmi krásně vypráví, takže kdo se zajímá o orchideje a o to, jaké vychytávky používají k opylování, tak je to ideální přednáška pro takové posluchače," řekla Klára Hrdá, tisková mluvčí Botanické zahrady hl. m. Prahy. 

V další přednášce se pak můžete vydat třeba do Apalačského pohoří. Přihlášení na přednášky není složitou záležitostí.

"Všechny informace najdou u nás na webu, když se přesunou do odkazu Akce, tak tam je vše pečlivě popsané. Vždy se jde přihlásit nejpozději v ten den konání té dané přednášky do 12 hodin, pak jim přijde odkaz, kde se v daný čas přihlásí a sledují tu přednášku," řekla Klára Hrdá. 

Samotné vysílání přednášky je pak přes platformu Teams a vstupenka na ní stojí vždy 100 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu