• Načítám...
>

Praha plánuje testování školáků

  • 16. února 2021,
  • 11:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Dva tisíce testů určených pro školáky zajistilo hlavní město. Určeny budou jak pro žáky posledních ročníků středních škol, tak i těm, kteří v těchto dnech mohou usednout do lavic základních škol. Pilotní projekt tohoto testování chce magistrát spustit v nejbližších dnech.

Reklama

Praha v nejbližších dnech spustí pilotní projekt testování školáků na nemoc Covid-19. Určený bude pro žáky posledních ročníků středních škol zřizovaných hlavním městem.

"V současné době vybíráme ty správné testy ze dvou možností - jednak to jsou ty testy, které se používají i ve Vídni a druhé testy jsou ze slin. Zjišťujeme možnosti distributorů těchto testů v České republice," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

Praha pro tento pilotní projekt zajistila 2 000 testů. Distribuovány budou do škol, které o ně projevily zájem.

"Někteří se po tom ptají už několik dní, od té doby, co se to dozvěděli z médií a chtěli by do toho pilotu naskočit co nejdříve, za to jim musím poděkovat," řekl Vít Šimral. 

Pilotní projekt má za cíl ukázat i ostatním školám funkčnost těchto testů a celý proces testování v praxi.

"Manipulace s biologickým materiálem a celá ta logistika testování na školách by probíhala naprosto bezpečně i vzhledem k pedagogickému sboru, protože ten metodický materiál ohledně testování, který Ministerstvo školství zveřejnilo minulé pondělí, byl vnímán s určitou rezervou některými zaměstnanci z toho důvodu, že by tam muselo dojít ke kontaktu se žáky v době, kdy by ještě nebyli otestováni - to se nyní pokusíme překlenout," řekl Vít Šimral. 

Touto formou testů plánuje vedení Prahy otestovat i žáky základních škol, kteří již mohou v těchto dnech usednout do lavic. V plánu je i testování dětí v mateřských školách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu