• Načítám...
>

Pražští radní schválili studii Vltavské filharmonie

  • 16. února 2021,
  • 19:13,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Stavba špičkového koncertního sálu Vltavské filharmonie v pražských Holešovicích se výrazně přiblížila. S pokračováním projektu souhlasili pražští radní. Vycházeli při tom ze studie využitelnosti od Mezinárodního konsorcia firem.

Reklama

Rada hlavního města schválila závěry studie, která se zabývala vybudováním koncertního sálu na břehu Vltavy v blízkosti budoucí městské čtvrti Bubny - Zátory. Budova by měla nabídnout tři sály či prostory pro dětské sbory z Prahy 7. 

"Je to nějaké posílení Prahy na kulturní mapě Evropy. Často hovoříme o identitě, hovoříme o kvalitním turismu, jednoznačně je to něco, co nám chybí," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Výstavbou budovy Vltavské filharmonie dojde zároveň ke zkulturnění prostředí kolem zastávky metra Vltavská, jejíž vzhled je dlouhodobě trnem v oku pražského Magistrátu.

"Ten koncept přichází s impulzem proměny celého území, hovoří o vztahu k řece, benefitem pro místní lokalitu," řekl Petr Hlaváček. 

"Nechceme vybudovat pouze koncertní sál, který by sloužil večerním koncertům, případně zkouškám orchestrů. Myslíme si, že si Praha zaslouží vznik nového kulturního společenského centra, možná i vznik nového centra městského, aby se to území Vltavské stalo právě tím iniciátorem rozvoje celého toho navazujícího území za tím," řekl Martin Gross, zástupce vedoucího projektového týmu Vltavská filharmonie. 

V případě, že studii schválí i zastupitelstvo, měla by se v průběhu letošního roku vyhlásit mezinárodní architektonická soutěž. Do fáze realizace stavby, která je naplánovaná na rok 2031, bude ale už promlouvat jiné vedení Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu