• Načítám...
>

Zoo nabízí stravenky, sponzoring i adopce zvířat

  • 19. února 2021,
  • 12:40,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V nelehkých koronavirových časech můžete pomoci pražské Zoologické zahradě. Kromě sponzoringu nebo adopce zvířat můžete také od listopadu koupit vybraným zvířatům stravenku. Ta se dá zakoupit už za 50 korun a potěšit s ní můžete třeba geparda, hrocha nebo velblouda.

Reklama

Pražská Zoologická zahrada je pro veřejnost uzavřena. Kvůli výpadku příjmů ze vstupného se tu taky vypořádávají s velkou finanční ztrátou. Pomoci zoologické zahradě můžete i vy a to hned několika způsoby.

"Máme dobře zavedený systém sponzoringu a adopci zvířat a konkrétně ty adopce zvířat jsou od 1 000 korun do 60 000 korun ročně za jedno zvíře, fixně jsou tam vypsané částky, které jsou trošku vyšší, takže jsme chtěli vymyslet dostupnější alternativu, která by tolik nezatěžovala peněženku našich příznivců," řekl Vít Kahle, poradce pro marketing Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

A tak během koronavirového období vznikly takzvané stravenky pro zvířata. Ty mají i tak trochu vzdělávací přesah.

"Protože příznivce našich jednotlivých chovaných druhů enormně zajímá, jaké jsou krmné dávky, co která zvířata mají ráda a co mají na denním jídelníčku," řekl Vít Kahle. 

Na stránkách stravenky.zoopraha.cz tak můžete koupit stravenky až pro 65 druhů zvířat. Nejlevnější se dají pořídit už za 50 korun a nejdražší pak za 600 korun.

"Do těchto dnů se do něj zapojilo 11, 5 tisíce dárců. Všem moc děkujeme. Celkem se podařilo vybrat 6 milionů korun, což je vynikající příspěvek v této ekonomicky náročné době," řekl Vít Kahle. 

A jakým zvířatům kupují příznivci zahrady stravenky nejčastěji a jakým naopak nejméně často?

"Aktuálně v počtu stravenek určitě vévodí tomu seznamu hrabáč, ďábel medvědovitý a nebo také fenek. Pokud se podíváme na ta poslední místa, tak jsou to nová zvířata, která se na ten seznam dostala až od února a to je například velbloud dvouhrbý nebo orlície bornejská. U velblouda mohou návštěvníci nebo fanoušci podpořit jeho chov také nákupem tzv. zážitkového krmení, kdy si přímo oni mohou nakrmit velblouda," řekla Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Každému stravenkovému přispěvateli navíc přijde ihned do emailu banner, kterým se může pochlubit třeba na sociálních sítích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu