• Načítám...
>

Město chce zvýšit zájem Pražanů o očkování

  • 19. února 2021,
  • 15:12,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha chce zvýšit zájem obyvatel hlavního města o očkování. V minulých dnech tak spustila speciální informační web a také reklamní kampaň. Očkovat se chce nechat podle aktuálního průzkumu dvě třetiny Pražanů.

Reklama

Hlavní město si nechalo zpracovat průzkum k očkování proti nemoci Covid - 19 na území metropole. Ten zajistila agentura Median na vzorku 1 011 osob.

"Přestože v Praze je vyšší ochota se nechat očkovat, tak přeci jen stále ještě není dostatečná a vychází to na nějakých 65 % Pražanů, kteří se chtějí nechat očkovat. Víme, že potřebujeme více než 70 %," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

"Je tady samozřejmě prostor pro zlepšení, i proto chceme intenzivně pracovat a realizovat tu informační kampaň, aby se dostatečný podíl lidí rozhodl, že to dává smysl a že ta kolektivní ochrana tím, že se nás dostatečné množství naočkuje, má smysl i pro jejich blízké a zranitelné skupiny," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Informační kampaň běží už několik dní na stránkách ockovani.praha.eu. Na webu odborníci třeba odpovídají na nejčastější otázky ohledně očkování a také vyvracejí nepravdivé informace. I my jsme se v ulicích hlavního města ptali Pražanů, jestli jsou ochotni se nechat očkovat.

anketa

Praha už schválila svojí očkovací strategii a je připravena i otevírat speciální očkovací centra, hned jak bude dostatek vakcín.

"Vždy když se ráno dívám na čísla o počtu nově infikovaných lidí a víme, jaká omezující opatření v České republice už řadu týdnů máme, tak se zdá, že je to cesta vpřed, která je v tento okamžik jediná," řekla Milena Johnová. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu