• Načítám...
>

Oblouky Negrelliho viaduktu ožijí

  • 19. února 2021,
  • 13:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští radní schválili schéma provozování vestaveb v obloucích Negrelliho viaduktu. V nich by zázemí mohla najít jak komerční, tak i městská či kreativní zařízení. První by se mohla otevřít v polovině příštího roku.

Reklama

Pražští radní schválili schéma provozování vestaveb v obloucích Negrelliho viaduktu. Ten byl před několika měsíci zrekonstruován. 

"V součinnosti městského majetku a TSK zajišťujeme provedení obnovy veřejných prostranství a zároveň i vestaveb do těch oblouků Negrelliho viaduktu. Po vzoru různých evropských měst bychom se chtěli dostat i v Praze. V minulých letech jsme schválili koncepční studii Negrelliho viadukt - příležitost pro kreativní město a na radě byl odsouhlasen model toho provozování," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Ten definuje různé druhy nájmů a provozovatelů, kteří zde budou fungovat. 

"Zhruba 40 % oblouku by mělo býti v režimu tzv. komerčního nájemného, kde se bude soutěžit typ provozu a program podniku. To znamená, že tam jediným kritériem nebude pouze ta cena, druhou kategorií nájemců by měly být tzv. kreativní nájmy, kdy bude nájem za předem stanovenou cenu. Poslední kategorií je jakýsi startupový pronájem na jeden rok. V tomto režimu by mělo fungovat zhruba 20 % oblouků," řekl Jan Chabr.

"O nájemcích bude rozhodovat komise, která bude řešit, kdo by tam měl být, jakým způsobem budou tito nájemci vybíráni a součástí té komise by měl být také kurátor, který bude podobný tomu, který je například na náplavce," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy. 

První vestavby by mohly být obsazeny zhruba v 1. polovině příštího roku. Umístěny by tu mohly být také některé městské instituce, ve hře je i letní scéna Karlínského divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu