• Načítám...
>

Protialkoholní stanice prošla rekonstrukcí

  • 19. února 2021,
  • 14:21,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Protialkoholní stanice v areálu Nemocnice na Bulovce prošla rekonstrukcí. Mají tu třeba nový kamerový systém a navýšili kapacitu o pět míst. Celá rekonstrukce vyšla na více než 113 milionů korun.

Reklama

Po rozsáhlé rekonstrukci byla znovuotevřena Protialkoholní záchytná stanice v areálu Nemocnice na Bulovce. Stanici provozuje Městská poliklinika Praha.

"Já jsem se tady byla podívat asi před rokem a musím říci, že ten technický stav je diametrálně odlišný. Je vidět, že je to důstojnější prostředí, je to něco, co tady určitě chybělo a považuji tu technickou a fyzickou proměnu za začátek práce a nové cesty na pomoci lidem, kteří pijí alkohol nebezpečným způsobem," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Budova záchytky se proměnila takřka kompletně.

"Zevnitř i zvnějšku budovy máme nový plášť, máme novou střechu, nová okna, nové žaluzie, mříže, datové vedení, elektřinu, vodu, všechny rozvody a novou vzduchotechniku," řekl David Doležil, ředitel Městské polikliniky Praha. 

Nový tu je třeba i výtah. Klienty tak mohou převážet třeba i s postelí do jednotlivých pater a zvýšili tu i kapacitu z dvaceti na pět a dvacet míst.

"Udělalo se tady spoustu věcí pro bezpečnost, jako je například kamerový systém. My přesně víme, na jakém místě pacient je, vidíme jak reaguje, to je pro nás opravdu přínos. Byl tady starý kamerový systém, tenhle je lepší. S pacientem můžeme i komunikovat, všechno je čisté a nastavené tak, abychom pracovali v klidu," řekla Vladimíra Moravcová, vedoucí sestra Protialkoholní záchytné stanice. 

Podle vrchní sestry v současné době, kdy jsou uzavřené hranice a také restaurace, tvoří nejčastěji klientelu Protialkoholní záchytné stanice lidé bez domova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu