• Načítám...
>

Malá slůňata rostou jako z vody

  • 23. února 2021,
  • 10:04,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Malá slůňata v pražské zoologické zahradě se mají čile k světu. Za pár týdnů oslaví své první narozeniny. Sloní princezny mají sice zcela rozdílné povahy, ale obě v posledních týdnech zcela shodně nejvíce zajímají zimní radovánky.

Reklama

I když je zoologická zahrada uzavřena, každodenní práce se zvířaty se tu nezastavila. Nejinak je tomu i dvou slůňat, která jsou v zoo asi těmi nejvýraznějšími přírůstky roku 2019. Podle vrchního chovatele Martina Kristena se jim daří velmi dobře.

"Opravdu pravidelně přibývají váze, což v reálu znamená kilo až kilo a půl za den. V tuto chvíli můžeme říci, že ta starší, ale menší slonice, má 420 kilogramů, a ta mladší 428 kilogramů," konstatoval Martin Kristen, vrchní chovatel slonů.

Ani zima slůňatům nevadí a dokáží si ji užít naplno.

"Typické pro ně je válet se ve sněhu či sněhové louži. To je ideální, takže je na sníh s kolegy pustíme. Sloni jdou do výběhu suší a po půl hodině se vrací zpět úplně mokří. Hodně si samozřejmě hrají," upozornil Martin Kristen, vrchní chovatel slonů.

Právě sloní princezny jsou v současnosti středobodem většiny dění v Údolí slonů. Mají ale velmi rozdílné povahy.

"Lakuna je komunikativnější zvíře. Po matce řeší i potravu, takže ji lze v tuto chvíli snadno motivovat. Amalee je komplikovanější, energické zvíře. Potrava nebyla pro ni úplnou prioritou. Nicméně v posledním týdnu se to trošičku láme. Slonice se chová výrazně lépe. Výrazně snáze udrží pozornost a pomalinku se dostáváme tam, kam bychom chtěli," popsal Martin Kristen, vrchní chovatel slonů.

Slůňata také stále ještě pijí mateřské mléko. Obvykle to tak bývá i do tří let sloního věku. Přitom ale přijímají klasickou i dospěláckou potravu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu