• Načítám...
>

Praha už distribuuje vakcínu AstraZeneca mezi praktiky

  • 25. února 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha už distribuuje vakcínu AstraZeneca mezi své praktické lékaře. S distribucí pomáhá spolek Mladých praktiků a také společnosti, které se rozhodly nezištně pomáhat. V hlavním městě se prozatím k očkování rozhodlo připojit zhruba 170 praktických lékařů.

Reklama

V hlavním městě začínají očkovat i praktičtí lékaři vakcínou AstraZeneca. Podařilo se totiž vyřešit problémy s distribucí. Lví podíl na tom má i spolek Mladí praktici.

"My jsme se nabídli, že to jakýmkoli způsobem k těm praktickým lékařům dostaneme a netrvalo to dlouho a skutečně se nám ozvali z Magistrátu hl. města Prahy, že nás prosí o spolupráci a naštěstí to nemuselo probíhat tak, jak jsme se původně obávali, že my praktici budeme muset sedět za volanty těch aut, ale nabídlo se nám široké množství odborníků, řidičů, logistických firem a tak dále. My jsme využili jejich služeb," řekl Vojtěch Mucha, místopředseda spolku Mladých praktiků. 

Očkovací látka může být takto rozvážena i díky tomu, že vakcína britsko - švédské společnosti AstraZeneca nepotřebuje až tak specifické podmínky pro distribuci.

"Musí být dodržena teplota 2 - 8 ° C, to musíme po celou dobu distribuce zaznamenávat a kdyby došlo k nějakému odchýlení, tak postupovat podle doporučeného postupu. Nesmí tam být vlhkost a další takové podmínky, ale to je vše zajištěno," řekl Vojtěch Mucha. 

Firmy distribuují 3 600 dávek vakcíny mezi zhruba 170 praktických lékařů v Praze, kteří projevili o vakcinaci zájem.

"Jsou to ordinace, které se dobrovolně přihlásily asi před měsícem, když dělal magistrát mapování, kteří praktici budou ochotní očkovat své imobilní pacienty. Podle počtu přihlášení se to teď rozváží," řekl Vojtěch Mucha. 

"Město udělalo to, co se státu nepodařilo. Dodáváme k tomu i komplementární materiál, jehly a stříkačky," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Podle lékaře a místopředsedy Mladých praktiků je zájem o očkování mezi pacienty obrovský.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu