• Načítám...
>

O projekt Operátora ICT je velký zájem

  • 27. února 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Projekt Metropolitního systému tísňové a zdravotní péče byl na území hlavního města velký zájem. Jeho testovací provoz dopadl úspěšně a zájem o něj mají také další města. Ta se seznámila s výhodami tohoto projektu na semináři Chytrý venkov.

Reklama

Operátor ICT prezentoval na semináři Chytrý venkov výsledky projektu Metropolitní systém tísňové a zdravotní péče. Ostatní kraje tak byly seznámeny s průběhem celé realizace tohoto projektu.

"Ten projekt se týkal zavedení vyššího standardu systému tísňové péče na území hlavního města Prahy, kdy v podstatě tísňová péče je sociální služba, která svým klientům nabízí vyšší počet bezpečí tím, že ti klienti mají nějaké klientské zařízení s SOS tlačítkem, které mohou v případě krizové situace stisknout a následně dojde ke spojení s vyškoleným operátorem a ten operátor může začít tu situaci řešit," řekl Ondřej Šárovec, projektový manažer Smart Prague. 

"V praxi ta služba vypadá tak, že klient na základě doporučení lékaře dostane zapůjčené elektronické zařízení, což je v podstatě náramek nebo přívěšek na krk, pomocí kterého si může pouhým zmáčknutím SOS tlačítka přivolat pomoc, když se jeho stav zhorší. To zařízení je schopné také detekovat pád člověka," řekl Michal Fišer, ředitel společnosti Operátor ICT. 

Projekt zaujal většinu účastníků semináře. Ti měli na zástupce Operátora ICT řadu zajímavých dotazů.

"Přišlo mi, že řada lidí oceňovala vůbec výstupy a doporučení, které ten projekt generoval, takže si myslím, že řada těch věcí je přenositelná do dalších krajů a může být použita i v národní strategii a v dalších navazujících dokumentech," řekl Ondřej Šárovec. 

Celkem bylo při pilotním projektu použito 113 ks zařízení s SOS tlačítkem a službu využilo dohromady 180 klientů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu