• Načítám...
>

Dětská hřiště jsou prozatím otevřena

  • 1. března 2021,
  • 16:35,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Školy v hlavním městě jsou uzavřeny. Výjimku tvoří ty, které jsou určeny pro děti členů IZS. Jinak tomu je u dětských hřišť. Ta jsou zatím otevřena, výjimku tvoři ty v Praze 7, 10 a Kolodějích. Jestli se budou uzavírat i další hřiště, o tom rozhodne epidemiologická situace.

Reklama

Školy i školky jsou uzavřeny. V následující třech týdnech by se lidé měli co nejméně potkávat. Hlavní město se ale rozhodlo, že prozatím nechá otevřena dětská hřiště.

"V současné době jsou dětská hřiště otevřena skoro na všech městských částech, výjimkou jsou Praha 7, Praha 10 a Praha - Libuš," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

Vedení Prahy zároveň počítá s tím, že když se uzavřou dětská hřiště na některé z městských částí, uzavřou se na ní i hřiště, která provozuje magistrát. Třeba hřiště v Praze 2 se budou podle starostky Jany Černochové pravidelně dezinfikovat. Zároveň vedení hlavního města žádá, aby děti a jejich rodiče dodržovali na hřištích bezpečnostní opatření.

"Tady bych rád apeloval na rodiče, aby naplňovali ta pravidla ohledně social distancingu, aby nosili při doprovodu svých ratolestí na hřiště respirátory a dodržovali dvoumetrové rozestupy," řekl Vít Šimral. 

Hlavní město společně s mětskými částmi otevřelo několik škol a školek. Ty jsou určeny pro děti zaměstnanců Integrovaného zahraného systému. Jednou z nich je i Mateřská škola Fillova v Praze 4.

"Momentálně máme ve školce přítomno 5 dětí, ale zájem ze strany rodičů na další dny je veliký. Předpokládáme až kolem 20 - i více," řekla Dana Benešová, ředitelka MŠ Fillova. 

Tato tvrdá bezpečností opatření by měla skončit 21. března. Jestli se pak vrátí děti do škol a školek, rozhodne vláda.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu