• Načítám...
>

V Praze se začalo očkovat také vakcínou Moderna

  • 2. března 2021,
  • 9:37,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V Praze už se očkuje také vakcínou společnosti Moderna. Vedení Prahy má k dispozici 5 200 dávek a bude jimi očkovat seniory a učitele prozatím na osmi očkovacích místech. Postupně by pak měl distributor vakcíny, společnost Avenier, rozvážet vakcínu do všech dvaceti čtyř městských očkovacích míst.

Reklama

Senioři a také učitelé budou moci využít také vakcínu od společnosti Moderna. V pondělí prvního března se totiž v metropoli spustilo očkování touto očkovací látkou a to také v Městské poliklinice Praha.

"Tím třetím typem očkovacích látek - Modernou. Jsem za to velmi ráda. Začínáme dohromady v osmi místech, kam byly očkovací látky rozvezeny podle délky fronty, to znamená podle počtu těch zaregistrovaných obyvatel, kteří se zde chtějí očkovat," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

"My jsme si je označili jako generální očkovací místa, což jsou obě Příspěvkové organizace hlavního města Prahy, Městská poliklinika a nemocnice následné péče. Dále jsou to zařízení na Praze 1, což je Nemocnice Na Františku, Poliklinika Anděl na Praze 5, Nemocnice Sv. Kříže na Praze 3, pak je to společnost ResTrial na Praze 8 a Poliklinika Prosek na Praze 9," řekl Martin Ježek, pražský koordinátor očkování. 

V Praze je zatím k dispozici celkem pět tisíc dvě stě dávek této vakcíny. Městská poliklinika jich má k dispozici tisíc. Prvního března zároveň otevřela své očkovací centrum, ve kterém zatím zvládne naočkovat až osmdesát lidí za den.

"Pokud budou vakcíny a vůle k tomu, abychom očkovali víc, tak jsme schopni to tady přeorganizovat a třeba v těch měsících duben, květen a červen, kdy očekáváme, že těch vakcín bude dostatek, si myslím, že bychom byli schopni naočkovat až 300 lidí denně," řekl David Doležil, ředitel Městské polikliniky Praha. 

Městská poliklinika v Praze má zároveň naskladněnu vakcínu i pro další očkovací místa, kterým ji bude poskytovat skrze svou nemocniční lékárnu. Celkem už jich je v Praze třicet osm, pouze do dvaceti čtyř ale bude vakcínu rozvážet distributor společnost Avenier.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu