• Načítám...
>

Mateřské školy v Letňanech a Kamýku navýší kapacitu

  • 5. března 2021,
  • 14:59,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

O 112 dětí více bude už brzy moci navštěvovat dvě mateřské školy v pražských Letňanech a Kamýku. Umožní to rekonstrukce obou zařízení. Devadesát procent potřebných nákladů poskytne Operační program Praha – pól růstu ČR, zbývající díl pak příslušná městská část.

Reklama

Dvě mateřské školy v Praze bude moci navštěvovat o 112 dětí více. Umožní to rekonstrukce obou zařízení v pražských Letňanech a Kamýku.

"Jsou to projekty, které jsou financovány z Operačního programu Praha - pól růstu. V té prioritní ose na navyšování kapacit, hlavně těch mateřských škol, je alokováno 2, 8 miliardy korun a my počítáme s tím, že celou tu alokaci vyčerpáme do konce operačního programu. Zároveň navyšujeme kapacity z rozpočtu hlavního města. V roce 2020 na tuto kapitolu šlo dalších 460 milionů korun," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

"My jsme okrajová městská část a dá se říci, že jsme i velmi rozvojová městská část. Jenom za posledních 9 let se nám tady v základních školách o 70 % navýšil požadavek na počet žáků. K tomu mírně roste i požadavek na mateřinky. Loni jsme otevřeli první etapu, teď se snažíme dělat i kontejnerové řešení těch školek, snažíme se ty kapacity dorovnávat," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18 - Letňany. 

Například v Praze 12 vznikne nový pavilon mateřské školy přestavbou budovy úřadu městské části.

"Tyto objekty, které původně patřily k mateřské škole, byly změněny a sídlily tady odbory radnice. Teď v souvislosti s tím, že se dokončuje nová budova radnice, se zase vrátí do školství. Tento jeden objekt bude rozšířením MŠ Oáza, která s ním bezprostředně souvisí. Druhý objekt bychom rádi potom rozšířili o 1. stupeň ZŠ," řekl Petr Prchal, radní MČ Praha 12. 

Rekonstrukce pavilonu mateřské školy Oáza v Kamýku by měla být hotova nejpozději v září roku 2022. V Letňanech se s rozšířením kapacity počítá ještě před začátkem příštího školního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu