• Načítám...
>

Praha rozdělí přes 16 milionů na prevenci kriminality

  • 15. března 2021,
  • 13:33,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

16 a půl milionů korun rozdá hlavní město v letošním roce na prevenci kriminality. Granty budou určeny na projekty pracující s mládeží, na pomoc obětem trestných činů a další. Část dotací, které přesahují 200 tisíc korun, budou ještě schvalovat pražští zastupitelé.

Reklama

Pražští radní schválili rozdělení grantů v oblasti prevence kriminality. Pro tento účel vyčlenili více než 16 milionů korun.

"V letošním rozpočtu na prevenci kriminality máme 16, 5 milionů korun, které právě rozdělujeme. Přišla nám žádost na 81 projektů, u deseti projektů jsme žádosti nevyhověli a 71 projektů uspělo s různě vysokými částkami," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Většina žadatelů žádala o granty již v minulosti. Pouze ve čtyřech případech se jednalo o nové organizace. Mezi nimi např. gerontologický ústav.

"Který pracuje se seniory. Ten byl založen již v roce 2011 Životem 90. Je to třeba akademie Policie ČR, Asociace psychologů bezpečnostních sborů, i městské části jsou častými žadateli o takové dotace," řekl Petr Hlubuček. 

"Obsahově pak projekty posuzovala skupina 17 odborných hodnotitelů složená mimo jiné ze zástupců Ministerstva vnitra, policie, koordinátorů prevence kriminality městských částí a samozřejmě zástupců Magistrátu hl. m. Prahy," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy. 

Granty na prevenci kriminality se v letošním roce zaměřily na čtyři základní oblasti.

"Je to pomoc obětem domácího násilí, práce s dětmi a s mládeží, boj proti recidivě a v neposlední řadě jsou to ty nové hrozby, jako je například kybernetická bezpečnost," řekl Petr Hlubuček. 

Část dotací, které přesahují 200 tisíc korun, budou ještě schvalovat pražští zastupitelé.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu