• Načítám...
>

V pondělí se otevře očkovací centrum na Vyšehradě

  • 17. března 2021,
  • 15:32,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V pondělí se otevře metropolitní očkovací centrum. To bude sídlit na Vyšehradě v Kongresovém centru Praha a svojí možnou kapacitou až 1 000 osob za den se stane největším v hlavním městě. Na zřízení centra spolupracovala celá řada organizací.

Reklama

Metropolitní očkovací centrum, které bude sídlit v Kongresovém centru Praha, je těsně před dokončením. První vakcinace by tu měly probíhat už od pondělí. Celá očkovací strategie je podle radní Mileny Johnové založena na dvou základních principech.

"Prvním tím principem je úsilí o to nenechat ležet očkovací látku a zabezpečit, aby nedostatek očkovací kapacity nikdy nebyl úzkým hrdlem té očkovací kampaně. Proto jsme toto centrum začali budovat. Druhý princip je široká spolupráce všech, kteří mohou přispět pro to, abychom očkování zvládli maximálně dobře, rychle a efektivně," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Na zřízení tohoto očkovací centra se tak podílela celá řada organizací. Po příchodu do Kongresového centra budou klienti pokračovat na registraci, kde absolvují vstupní pohovor. Pak je čeká aplikace vakcíny a na závěr zhruba půl hodinové vyčkání v čekárně pro případ reakce na očkování. Po celou dobu budou v centu přítomní zdravotníci ze záchranné služby nebo zástupci Českého červeného kříže.

"Očkování je bezpečné, takže neočekáváme, že by naše činnost byla nějaká frekventní, ale budeme tady od začátku až do konce celé kampaně," řekl Petr Kolouch, ředitel ZZS hl. m. Prahy. 

"Naši dobrovolníci budou dbát na to, aby byl proces plynulý, aby mohli pomoci lidem radou a aby vyprovodili každého klienta úsměvem. I když je ten úsměv pod rouškou někdy komplikovaný, tak je důležitý," řekl Richard Smejkal, velitel Ústředního krizového týmu ČČK. 

Po otevření v příštím týdnu se bude v centru očkovat zhruba 200 lidí denně, ale počítají tu s navýšením kapacity až na 1 000 očkovaných za den.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu