• Načítám...
>

Startuje projekt Naučit se učit

  • 19. března 2021,
  • 13:30,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Naučit se učit, tak se jmenuje projekt, který v současnosti startuje Městská knihovna Praha, Pražský inovační institut a hlavní město. Projekt má středoškolákům více přiblížit dění v knihovně a zároveň jim nabídne i řadu kurzů a workshopů.

Reklama

Mediální a informační vzdělávání formou lekcí šitých na míru. To bude nabízet nový projekt Naučit se učit, na kterém spolupracuje hlavní město, Městská knihovna a Pražský inovační institut. Celý projekt má dva pilíře.

"V prvním se zaměřujeme hlavně na mediální a technickou gramotnost studentů, to znamená, že jim pomáháme orientovat se v moderním digitálním světě a ukázat, v čem spočívá role knihoven a v tom druhém se v rámci knihoven vytvoří tzv. kreativní centra, která budou bohatá jako zdroj informací a i zdroj klidného pracovního prostředí pro středoškoláky, abychom ukázali, že knihovny v 21. století v tom digitálním světě stále ještě mají svou roli," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

"Knihovna je dnes především poskytovatelem elektronických online materiálů. My našim registrovaným čtenářům nabízíme přístup do celé řady databází, do databází odborných časopisů, což si myslím, že studenti na střední škole by se měli už dávno naučit pracovat s primárními dokumenty a ne s výtahy, které jsou někde v učebnicích," řekl Tomáš Řehák, ředitel Městské knihovny v Praze. 

Městská knihovna Praha nabídne studentům například workshop na téma fake news a práce s informacemi.

"Je zaměřený na to, jakým způsobem se zorientovat v té záplavě informací, jak si vybrat informace, které jsou relevantní, jak si ověřovat hodnověrnost těch informací a tak dále. To je asi něco, co dnes potřebujeme všichni, abychom se neutopili v tom, co se na nás valí," řekl Tomáš Řehák. 

Ještě v tomto školním roce by se pilotně do projektu mělo připojit pět pražských škol a od září by se pak celý projekt s názvem Naučit se učit měl rozjet ve velkém.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu